Op weg naar Down The Rabbit Hole: de eerste festivalshow van Vampire Weekend

vampire wekeend lollapalooza 2018
Photo: Heather Kaplan

Komende zomer geven de heren van Vampire Weekend acte de présence op Down The Rabbit Hole! Afgelopen vrijdag trapte de band hun tour af in kader van het nieuwe album, Father of the Bride, met een show op het Amerikaanse Hangout festival. Wij nemen de show met je door en bekijken wat er van de mannen te verwachten valt in Beuningen.

Een mix van nieuw en oud

Vampire Weekend Setlist Hangout Music Fest 2019 2019

Edit this setlist | More Vampire Weekend setlists

Na zes jaar wachten kwam Vampire Weekend begin deze maand eindelijk met een nieuw album: Father of the Bride. Toch overheerst de nieuwe plaat de setlist niet en komen de oudere albums Contra en Modern Vampires of the City zelfs net zo vaak aan bod. De heren openen de show met één van de nieuwe tracks, ‘Sunflower’, en rond het midden van de set worden nog drie nummers van de nieuwe plaat gespeeld. Maar ook de nodige klassiekers en hits van de band, zoals ‘Unbelievers’ en ‘A-Punk’, kunnen natuurlijk niet ontbreken.

Meezingen, meezingen en nog eens meezingen

https://www.instagram.com/p/Bxle5hzhHP8/?utm_source=ig_web_copy_link

Strand, zon en de vrolijke, aanstekelijke deuntjes van Vampire Weekend. Dit kan maar één ding betekenen: heel hard meezingen. Het maakt niet uit of het nieuwe songs zijn, zoals ‘Harmony Hall’, of oude bekende hits afkomstig van het debuutalbum. Want ook hits als ‘A-Punk’ en ‘Cape Cod Kwassa Kwassa’ worden van over het hele veld luidkeels meegeschreeuwd.

Politieke statements

De afgelopen tijd zorgden de nieuwe abortuswetten in de Verenigde Staten voor veel commotie. De staat Alabama heeft namelijk een nieuwe, strengere wet aangenomen op dit gebied, met enorm veel ophef en protest tot gevolg. En laat Hangout Fest nu net in diezelfde staat plaatsvinden. Veel artiesten die dit weekend op het festival staan, zijn niet bang om hun mening te laten horen; zo ook Vampire Weekend. De bandleden droegen shirts waarop “1973” stond, het jaar waarin abortus legaal werd in de staat. Maar de heren van Vampire Weekend waren niet de enige die zich over de kwestie uitspraken. Onder meer Travis Scott, Diplo, The 1975 en Khalid kwamen op tegen de strengere wet.

Kleurrijke visuals

https://www.instagram.com/p/Bxl6jGbH5OF/

Bij een zonnige dag aan het strand, gevuld met zomerse nummers, horen natuurlijk ook vrolijke visuals. Vooral als het aan Vampire Weekend ligt. In de show komen de meest kleurrijke en artistieke beelden voorbij, wat het optreden nóg vrolijker maakt. IS HET AL JULI?!

Vampire Weekend

vampire weekend 2017

Ken je de heren niet bij naam, dan ken je ongetwijfeld hun grootste hit ‘A-Punk’. De band ontstaat in 2006 in New York en in 2008 komt het eerste album Vampire Weekend uit. De afgelopen jaren was men vooral met solo-projecten bezig. Toch is het eindelijk tijd voor een opvolger van het in 2013 verschenen Modern Vampire of the City. De release van de derde langspeler Father Of The Bride gaat gepaard met optredens op o.a. Down The Rabbit HoleRoskilde en Open’er.

Down The Rabbit Hole 2019

down the rabbit hole 2018
Photo: Down The Rabbit Hole

In 2019 is Down the Rabbit Hole alweer toe aan haar zesde editie. Het intieme festival, wat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account. 

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2023

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 30 juni - 2 juli 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen