Rammstein hint naar ‘something special’ in Apeldoorn en Brussel

(c) Rob Walbers

Op 17 mei komt het nieuwe album van Rammstein uit en dat lijkt niet zomaar te gebeuren. De band kondigt op de social media kanalen ‘something special’ in onder andere Apeldoorn en Brussel.

De eerste twee singles zijn inmiddels verschenen en een tour is aangekondigd. Rammstein staat op 25 juni in de Kuip en op 10 juli in Brussel. Morgen verschijnt het nieuwe album. Dat doet de Duitse band met iets speciaals, waar nog weinig over bekend is. De band plaatste slechts een filmpje met een grote lucifer en een aantal data, waaronder 19 mei in Apeldoorn.

Een woordvoerder van de Gemeente Apeldoorn laat in een reactie aan het AD weten niks te hebben vernomen van de band: “De band heeft geen vergunning aangevraagd voor iets.” Afwachten dus!

Rammstein

Rammstein
Foto: Bart Heemskerk

Het Duitse zestal van Rammstein behoeft eigenlijk geen inleiding. De band maakt al sinds de jaren ’90 de wereldwijde metalscene onveilig. Van klassiekers als ‘Du Hast’ en ‘Ich Will’ tot de schunnige teksten van ‘Pussy’: het is bijna onmogelijk om Rammstein niet te kennen. De groep bracht sinds 1995 zes studioalbums uit, waarvan de meest recente alweer uit 2009 dateert.

Ondanks dat de band zuinig is met het uitbrengen van nieuwe albums laten ze hun fans niet in de steek. De heren tourden ook zonder nieuwe muziek de wereld rond en speelden iedere festivalweide plat. Rammstein pronkte de afgelopen jaren bovenaan de affiches van Rock Werchter, Pinkpop, Graspop, Hellfest en Download.