5 redenen waarom het fantastisch is dat Graspop twee main stages heeft

Sinds 2014 heeft Graspop twee main stages, ze staan zelfs tegen elkaar aan. Een fenomeen dat niet op elk festival te vinden is, maar waar veel bezoekers tevreden over zijn. Maar wat vinden de Graspoppers hier eigenlijk zo goed aan?

Er is constant muziek op het hoofdveld van Graspop. De twee main stages die naast elkaar staan, wisselen elkaar namelijk met maar tien minuten pauze af. Geen dure stagenamen in Dessel, want ze heten gewoon Main Stage 1 en Main Stage 2. De vraag rest, wat is hier zo fijn aan?

1. Microscopische afstanden

Zo ziet het hoofdveld met de twee main stages van Graspop er uit.

Een Franse bezoeker, die dit jaar Graspop boven Hellfest heeft verkozen, geeft aan: “Het is fijn dat je maar een klein stuk hoeft te lopen om weer een interessante act te zien. De kleine afstanden, wat letterlijk een paar meter is, zijn fantastisch. Zo hoef je niks te missen.”

2. Makkelijk afspreken met je vrienden

Ook Geert uit België vindt het een geweldig concept. “Ik ga hier aan het begin van de dag zitten, en kom niet meer van mijn plek af. Ook niet om naar een andere stage te gaan. Er zit namelijk maar tien minuten tussen de twee acts op het hoofdveld en ik kan ze vanaf deze plek allebei perfect zien. Vroeger moest je hier een uur wachten en was er tussendoor helemaal niks te zien. Dan is het wel erg saai om op één plek te blijven staan.” Het ideale festival om je vrienden niet kwijt te raken dus.

3. Vermaak tijdens het wachten op jouw favoriete act

Drie jonge festivalgangers die net eindexamen hebben gedaan zien ook een klein nadeel. “Als je vooraan wilt staan bij een toffe act, is het heel veel geduw. Dat komt mede doordat het gedeelte voor één van de main stages smal is. Maar dat hebben we voor onze favoriete artiesten over. Bovendien hebben we er nu zelfs vermaak bij tijdens het wachten”.

4. Meer feestjes

Photo: Elsie Roymans

Een trouwe Graspop bezoeker die hier al tien jaar komt is ook nog steeds tevreden. “Of het nu in de tent is of bij een main stage, een feestje maak je nog steeds zelf. Alleen is er natuurlijk nu wel twee keer zoveel kans op een feestje”.

5. Dubbel zoveel headliners en dubbel zoveel sub- headliners

We hebben ook de organisatie gevraagd of het echt alleen maar positieve punten oplevert. De persvoorlichter gaf aan dat de twee main stages wel nodig waren om het festival te laten groeien. “We kunnen nu dubbel zo veel headliners en dubbel zo veel sub-headliners boeken. Ook zijn er qua opbouw, zoals bij het soundchecken, geen problemen. Het zijn allemaal professionals die hier werken. Het is een win-win situatie voor iedereen.” En dat klopt, gisteren wisselden Lynyrd Skynyrd, Amon Amarth, Within Temptation en Slayer elkaar in moordend tempo af.

Ben jij aanwezig op Graspop 2019?

Was jij op Graspop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”graspop”]

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen