Coronavirus: Gaat Graspop 2021 door?

Graspop
Foto: Koen van den Broeck

Slecht nieuws voor Graspop 2021. Het Belgische festival wordt voor de tweede keer afgelast. Door de onzekerheid rondom het coronavirus beslist de organisatie om het festival niet te laten doorgaan.

Deze pagina is voor het laatst geüpdatet op 26 februari 2021 om 11:00 uur.

Ook de zomer van 2021 leidt onder de gevolgen van de coronapandemie. Zo gaat nu ook Graspop 2021 aankomende zomer niet door. “De veiligheid van onze bezoekers, crew en artiesten stellen we steeds voorop”, klinkt het bij de organisatie. Wel krijgt het festival meteen een nieuwe datum: 16 tot en met 19 juni 2022. Daarnaast blijven gekochte tickets geldig voor de volgende editie.

De organisatie blijft niet bij de pakken neerzitten. Ze willen hun publiek deze zomer toch nog laten genieten van het Graspop Metal Meeting. “We hopen nog steeds dat we jullie deze zomer kunnen laten genieten van de GMM-sfeer. Meer details volgen naarmate het jaar vordert en zodra we meer duidelijkheid hebben over de vorm van dit concept.” Zo is er toch nog iets om naar uit te kijken.

Oorspronkelijk stond Graspop gepland voor 17 tot en met 20 juni 2021.

Statement Graspop

https://www.instagram.com/p/CLv-XMyHcS9/?utm_source=ig_web_copy_link

Corona en festivals

De coronacrisis heeft ook dit jaar aanhoudende consequenties voor festivals wereldwijd. Hoewel sommige festivals een tweede jaar op rij moeten annuleren, bieden experimentele proefevenementen en nationale vaccinatieprogramma’s tegelijkertijd groeiende hoop op de terugkeer van festivals.

Omdat het met het naderende festivalseizoen onduidelijk is hoe de situatie zich de komende maanden ontwikkelt, blijf je via onze speciale pagina op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus en festivals. Je vindt er het laatste nieuws, statements van festivals en een duiding van cruciale momenten de komende tijd.

Graspop 2021

Graspop 2019
Photo: Elsie Roymans (Graspop Metal Meeting 2019)

Graspop Metal Meeting zou in 2020 haar zilveren jubileum vieren, maar dit kon vanwege het coronavirus niet doorgaan. In 2021 gaat het Belgische festival helaas opnieuw niet door. Onder meer Aerosmith, Faith No More en Judas Priest zouden dit jaar op de bühne in Dessel verschijnen. Tickets blijven geldig voor de nieuwe data: de 25ste editie van Graspop staat nu gepland voor 16 t/m 19 juni 2022.

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2023

Locatie
België
Dessel, België
Datum 16-18 juni 2023
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen