BKS 2019 dag #3, Big Thief verovert harten, dansen bij St. Paul en Indian Askin goes on and on

Best Kept Secret
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Ook de derde dag van Best Kept Secret 2019 is omgevlogen. Het weekend is voorbij en menig bezoeker zit weer op zijn of haar werk. Iets gemist, of thuis op de bank? Lees het hier na.

Niets missen van BKS? Check de highlights van dag #1 en #2 of volg dan de updates op onze site, Facebook en Instagram.

Big Thief verovert harten in de TWO

BKS 2019 Big Thief
Photo credit: Jokko / Best Kept Secret Festival

De derde dag wordt langzaam opgestart op Best Kept Secret. Maar dan start Big Thief in de TWO. Ook als je deze folrockband nog niet kende wordt je direct meegezogen in de mysterieuze teksten. Vooral met het oudere werk betoveren ze het publiek, maar ‘Contact’ van U.F.O.F. is met dé gil een prachtig hoogtepunt. Een intense show, perfect voor een broeierige zondagmiddag. Bij het publiek in de TWO was er al sprake van kippenvel bij het tweede nummer. Volgende keer op de ONE?

Chillen in de warme zon

BKS 2019 sfeer
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Het beloofde al een heerlijk zonnig en droog festivalweekend te worden met zomerse temperaturen. En de BKS-zondag loste die belofte ruimschoots in. Maar die hitte kan soms ook vermoeiend werken. Dan is het fijn dat je kan chillen in de hangmatten. En vergeet je niet in te smeren natuurlijk.

Indian Askin op hoofdpodium

BKS 2019 Indian Askin
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Indian Askin stond op de ONE voor het eerst op een groot hoofdpodium en dat was genieten. Met tweede plaat Another Round op zak, hebben ze veel meer power in hun optreden. Met 32 graden celsius genoten veel bezoekers met hun voeten in het water van de show. “Dit is een track over drinken in Amsterdam” is een toevoeging die vaker dan één keer werd vermeld.

Benieuwd naar Indian Askin? Op maandag 10 juni staan ze op de 50e editie van Pinkpop. Dat wordt niet zomaar een optreden, want ze nemen de hele dag de Festileaks Instagram story over. Checken dus!

Juicin’ met Lizzo

Dit bericht bekijken op Instagram

Lizzo! #bks19

Een bericht gedeeld door Marjolein van Elteren (@marjolein) op

Dat Lizzo in een veel te kleine stage stond, was van tevoren al bekend. Maar dat maakte haar show niet minder spectaculair. De zangeres heeft een strot waar je u tegen zegt en ze laat aan iedereen haar lichaam zien. Haar eerste show in Nederland is onvergetelijk. Mede door de twerkende danseressen, maar Lizzo blijft steeds het middelpunt van de belangstelling. Dat ze een rijzende ster is, is in de FIVE wel duidelijk geworden.

Dansen met St. Paul

BKS 2019 St. Paul
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

St. Paul host al vanaf de eerste editie de FOUR op Best Kept Secret. Daar nodigt hij de meest uiteenlopende artiesten uit. Zo ook Lucky Fons III die tijdens zijn Hollandse Meesters set even een kwartiertje gabbermuziek door de speakers knalde.

Wij spraken St. Paul op het festival: ”Vrijdag was daar een perfect voorbeeld van. Het begon met Tim Knol die een uur lang mensen los liet gaan op countrymuziek en waar elke banjo-solo juichend werd ontvangen. Met daarna Black Mamba die juist een hele jonge alfa-/hiphop-sound heeft. Daar gaat dan ook iedereen op los! Dan heb je binnen een paar uur al die uitersten die ik graag zoek.”

De Festivalpodcast

Festileaks op Best Kept Secret

Als je dan niet aanwezig kon zijn op Best Kept Secret (om een of andere stomme reden) dan is het wel zo fijn toch een graantje mee te kunnen pikken. En hoe kan dat nou beter dan met de Festivalpodcast? Je waant je tussen het publiek en drinkt bijna een blond biertje mee met onze reporter.

Wat vind jij van Best Kept Secret 2019?

Ben jij op BKS dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”best-kept-secret”]

Best Kept Secret 2020

Photo: Festileaks

Het festival vindt volgend jaar plaats van 12 tot en met 14 juni. Over de line-up of de ticketverkoop is op dit moment nog niets bekend. In 2019 stonden Bon Iver, Kraftwerk en Christine and the Queens bovenaan het affiche. Voor meer info check de officiële site van het festival.

Mis je de editie van 2019 nu al? Dan kun je natuurlijk onze playlist nog altijd luisteren. Lekker terugblikken naar BKS 2019. Wat was jouw favoriete moment?

Best Kept Secret Logo

Best Kept Secret 2019

Locatie
Nederland
Hilvarenbeek, Nederland
Datum 31 mei - 2 juni 2019
Line-up
St. Paul
Bon Iver
Whispering Sons
Tickets Niet meer beschikbaar.