BKS 2019, dag #2: wakker worden met Sports Team, afkoelen in de hottub en dansen tot de zon ondergaat

BKS 2019 warmte
Photo: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Terwijl we alweer de laatste dag van Best Kept Secret 2019 ingaan, blikken we met een zelfvoldaan gevoel terug op dag twee. De hoogtepunten volgden elkaar namelijk in rap tempo op. Iets gemist, of thuis op de bank? Lees het hier na.

Niets missen van BKS? Check de highlights van dag #1 en volg dan de updates op onze site, Facebook en Instagram.

Radio Mano Sport voorziet peloton aan festivalgangers van commentaar

BKS 2019 Radio Mano Sport
Photo: Festileaks

Ze stonden er al met aankomst, maar ze blijven het hele weekend het peloton festivalgangers voorzien van commentaar: Radio Mano Sport. Martial en Noël zien in elke publieke beweging genoeg aanleiding om tot live sportverslaggeving over te gaan. Vinylplaten, jingles en zélfs reclameboodschappen maken het helemaal compleet!

Pootjebaden, biertje drinken

BKS 2019 pootje baden
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Het beloofde al een heerlijk zonnig en droog festivalweekend te worden met zomerse temperaturen. En de BKS-zaterdag loste die belofte ruimschoots in. Het was dus genieten geblazen op het strandje en zeg nou zelf: is er iets fijner dan pootjebadend naar de main stage kijken?

Sports Team schudt iedereen wakker

BKS 2019 Sports Team
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Sports Team staat redelijk vroeg geprogrammeerd op de zaterdag, maar daar is bij de band niks van te merken. Frontman Alex Rice oogt energiek en doet door zijn bewegingen bij vlagen denken aan Mick Jagger. Het zestal uit Cambridge is lekker enthousiast en weet iedereen wakker te schudden op deze nieuwe festivaldag.

De vega(n) line-up is om te smullen

BKS 2019 food
Photo: Festileaks

BKS wil een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achterlaten en heeft daarom altijd al een ruim aanbod van vega(n) gerechten. Dit jaar gaat Best Kept Secret een stapje verder: élke foodtruck biedt namelijk een vega(n) gerecht aan. Met zoveel opties is kiezen moeilijk en daarom ging wij vandaag op zoek naar 5 culinaire hoogstandjes die het geld écht waard zijn!

Mac DeMarco vervult met verve het sunset-slot

BKS 2019 MacDemarco
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Luchtig, fijn, chaotisch, jolig, allemaal termen die in één adem genoemd worden met deze Canadese muzikant. Mac DeMarco is een zogeheten slacker en laat dat nou precies de mindset zijn die past bij deze zonnige dag.

Afkoelen in de hottub

BKS 2019 hottub
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Hoewel de naam anders doet vermoeden, biedt de hottub vandaag de ultieme verkoeling. Even hangen in ijskoud water en je kunt er weer lekker tegenaan. De ultieme tip voor de bloedhete zondag die komen gaat!

Dansen tot de zon ondergaat met David Vunk

BKS 2019 David Funk
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Na een heerlijke zonovergoten middag met o.a. Guided By Voices en Mac DeMarco op stage ONE, begint het bij veel festivalgangers weer te kriebelen: ze willen dansen! David Vunk krijgt met o.a. klassiekers uit de 80’s de voetjes van de vloer bij stage THREE en biedt een mooie combi voor de bands en beats liefhebber.

Het BKS-leven door een rood/blauwe bril

BKS 2019 3d brillen
Photo credit: Ben Houdijk / Best Kept Secret Festival

Niemand kon er omheen: Kraftwerk sloot de main stage af en dat was ruim voor de start al te zien op het festivalterrein. De heren gaven een 3D-show weg en waren dan ook niet met lege handen naar Best Kept Secret gekomen. Maar liefst 25.000 3D-brillen zijn verspreid onder het festivalpubliek. Heb je de bril nog in je bezit? Dan hebben wij wat tips voor je!

Wat vind jij van Best Kept Secret 2019?

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”best-kept-secret”]

Best Kept Secret 2019

Photo: Festileaks

Best Kept Secret vindt dit jaar plaats in het laatste weekend van mei en begin juni. Op 31 mei, 1 en 2 juni 2019 strijkt het festival neer in Hilvarenbeek. Bon IverKraftwerk en Christine and the Queens zijn de headliners.