Cage The Elephant cancelt tour na ongeluk op Pinkpop 2019

4118
Cage The Elephant

Cage the Elephant zegt de rest van hun Europese tour af. De gitarist van de band liep een ernstige beenblessure op na een ongeluk op Pinkpop 2019. Ook de show in de Melkweg is afgelast.

Een oplettende Pinkpop-bezoeker is het misschien opgevallen. Tijdens het optreden van Cage the Elephant sprong gitarist Nick Bockrath van een verhoging op het podium, waarbij hij ten val kwam. Het leek indertijd mee te vallen en de band heeft nog twee shows gedaan. De band kondigt nu echter aan dat hij een stevige blessure aan zijn been heeft opgelopen en zij hierdoor de opkomende data van hun Europese tour moeten cancelen.

De band had van 12 tot 20 juni nog zes Europese optredens gepland staan. Zo zouden ze onder andere nog optreden in de Melkweg, Amsterdam op 12 juni en Isle of Wight Festival, UK op 15 juni. Vanaf 11 juli tourt de band door Amerika.

Ondanks de val beoordeelden jullie het optreden van de Amerikaanse band tot één van de 25 beste optredens van Pinkpop 2019. En ook de heren zelf spraken in de Festivalpodcast enthousiast over hun optreden op het festival. Een deel van de livestream van het optreden kun je op de 3voor12 website terugkijken.

Cage The Elephant

Cage The Elephant press shot

Met ‘Tell Me I’m Pretty’ sleepte Cage The Elephant een Grammy voor beste rockalbum in de wacht – geen kleine prestatie met o.a. Weezer en Gojira als directe concurrenten. Toch is de door Dan Auerbach (The Black Keys) geproduceerde plaat niet per se representatief voor de gevarieerde indierock van dit viertal uit Bowling Green, Kentucky. Niks kooitje: de mannen mixen hun besmettelijke indie net zo lief met garage, punk en psych als met zonnige gitaarpop.

Als frontman/batterijkonijn Matt Shultz maar ergens op kan springen, want ze zijn boven alles ook een weergaloze liveband. Dit jaar verscheen hun nieuwste album, genaamd Social Cues.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Trotse bewoner van het altijd mooie Groningen. Daarmee automatisch die-hard fan van alles omtrent ESNS en ontdek ieder jaar weer een nieuw favoriet festival. Geboren in het jaar van Brainpower's eerste plaat (#brainpowerbaby) en dat heeft meteen de toon gezet. Zodoende altijd samen met Joëlle te vinden bij de foutste en goedkoopste slettendisco.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.