Terugblik op de 25 beste optredens van Pinkpop 2019

10995
Die Antwoord - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2019)

Nu we een Pinkpop-weekend zonder Pinkpop tegemoet gaan, kijken we maar al te graag terug op voorgaande edities. Wat te denken van de jubileum-editie van 2019? Het was een feestelijk weekend waar de muzikale hoogtepunten elkaar maar bleven opvolgen. Tijd om nog een keertje terug te blikken op jullie favoriete optredens.

Vorig jaar was het nog feest op Pinkpop: het festival bestond 50 jaar! Op dit heugelijke verjaardagsfeestje vroegen wij de gasten naar de top 5 optredens die ze het afgelopen weekend hebben gezien. Zoals verwacht gingen de antwoorden alle kanten op, maar er kan er maar één de beste zijn. De volledige top 25 beste optredens van Pinkpop 2019 check je hieronder.

De Pinkpop countdown

25. White Lies
24. Michael Kiwanuka
23. Yungblud
22. Kraantje Pappie
21. Halestorm
20. Golden Earring
19. Cage The Elephant
18. Anouk
17. Slash ft. Myles Kennedy
16. George Ezra
15. Bring Me The Horizon
14. Major Lazer
13. Dropkick Murphys
12. The 1975
11. Bastille
10. Die Antwoord
9. Elbow
8. Mumford & Sons
7. Krezip
6. Lenny Kravitz
5. Tenacious D
4. The Cure

3. Rowwen Hèze

Rowwen Heze - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2019)

Een echte Limburgse verjaardag zou niet compleet zijn zonder Rowwen Hèze, dus ook op de vijftigste editie van Pinkpop mochten de mannen niet ontbreken. Gelukkig had de Limburgse band een prachtige spot gekregen op de IBA Parkstad Stage. Het knallende optreden leverde hen de derde plek op. En ja, misschien dat een stagedivende Frank Lammers daar een hand in heeft gehad.

2. Armin van Buuren

Op de tweede plek vinden we een artiest uit een compleet andere categorie. Armin van Buuren besteeg de Main Stage na de show van The Cure, een groter contrast is lastig voor te stellen. Maar het werkte! Tijdens deze nachtelijke Pinkpop-show reeg Van Buuren de hits aan elkaar met behulp van o.a. Marco Borsato, Davina Michelle en David Lee Roth.

1. Fleetwood Mac

Fleetwood Mac - Pinkpop 2019
Photo: Bart Heemskerk (Pinkpop 2019)

Aan het einde van het Pinksterweekend kan er maar één act als winnaar uit de bus komen. Dit jaar is die prachtige titel weggelegd voor Fleetwood Mac. Het waren één van de grootste artiesten die dit jaar in Landgraaf stonden en het resultaat mocht er wezen. ‘The Chain’, ‘Dreams’, ‘Rhiannon’, ‘Go Your Own Way’; ze kwamen allemaal voorbij tijdens de laatste echte show van Pinkpop 2019. Fleetwood Mac blijkt dan ook de perfecte afsluiter van deze feestelijke editie.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

Geen festivals? Festileagues sleept je de zomer door!

Festileaks organiseert dit jaar jouw festivalzomer met Festileagues. Tijdens Festileagues kun je jezelf en je vriendengroep verzekeren van het gouden festivalticket. Dat zijn kaarten voor onder andere Best Kept Secret, Zwarte Cross én Sziget. Ja, je leest het goed: niet of, maar én.

Winnen doe je door tijdens diverse opdrachten, challenges en live events zo veel mogelijk punten te verzamelen met jouw festival-squad. Is jouw vriendengroep deze zomer het beste, dan verzeker je jezelf van een geweldige festivalzomer volgend jaar.

Speelt alles van Moderat en St. Vincent, tot Spinvis en Brockhampton af op zijn aftandse platenspeler. Heeft aan het eind van zijn geld altijd een stukje festival over en is er heilig van overtuigd dat Kendrick Lamar de beste rapper ooit is.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.