Festileaks Tipt: 8 onmisbare slaapspullen voor op de festivalcamping

Festival Paklijst
Foto: Debbie Spaan / Festileaks

We mogen weer, want de festivalzomer is begonnen! Daarom is het hoog tijd om eens het stof van je festivalgear te gaan blazen en te checken of je uitrusting nog compleet is. Luchtbed nog zonder gaten? Koppelstukjes nog bij de pomp? Filters nog bij de oordopjes? Niet? No worries, met onderstaande slaapspullen kun je er weer een hele festivalzomer tegen!

1. Luchtbed

Verfoeid en verguisd, maar laten we eerlijk zijn: wat is een campinguitrusting zonder luchtbed? Precies, dat is als Muse zonder Matthew Bellamy of Foo Fighters zonder Dave Groll. De headliner van jouw festivalnacht, de koning onder de slaapspullen: jouw eigen luchtmatras!

2. Slaapzak

De classic slaapzak mag natuurlijk niet ontbreken. Ondanks dat zomerse nachten vaak warm zijn, kan het soms ook verraderlijk koud worden. Ga dus bij jezelf te rade of je een koukleum of een warmbloedig dier bent en let bij het uitzoeken van je slaapzak vooral op de dikte van de voering.

3. Zelfopblazend matje

Vergeet de pomp, vergeet het kreupele yogamatje: hier is de zelfopblazende slaapmat! De mat biedt het comfort van een degelijk matras, zonder dat het die ruimte in beslag neemt. Het matje zuigt zichzelf vol met lucht, zodat jij al een paar minuten eerder dan je kampgenoten dat eerste blikje bier kunt opentrekken.

4. Slaapmasker Simia

Morning has broken! Soms valt de festivalochtend even wat rauw op je dak. Uit je tentje branden is één ding, maar om 5:30 wakker worden van het binnenvallende zonlicht is misschien wel net zo vervelend. Met dit fluweelzachte slaapmaskertje word jij zelfs van een bouwlamp in je bakkes niet wakker.

5. Oordopjes Alpine

Ben je het gesnurk van je tentbuddy helemaal beu? Of word je wakker van elke gil of schreeuw op de festivalcamping? Dan bieden deze oordopjes uitkomst. Met het speciale schoonmaakpinnetje kun je ze tot wel 100x gebruiken voordat ze aan vervanging toe zijn. Een echte essential onder de slaapspullen!

6. Hoofdkussen

Niks lekkerder dan voor aanvang van een plakkerige festivalnacht even je eigen kussen op te schudden. Daarna plof je op je zij en zak je lekker met je oor weg in een donszacht kussen op weg naar dromeland. Een opvouwbaar kussen is een echte must voor de schone slaper!

7. Handpomp

De good old handpomp gaat door waar het elektrische pompje het op een stekkerloze camping laat liggen. Niks gruwelijker dan je aan het begin van een festivalweekend even helemaal het apelazarus zweten, maar dan weet je wel zeker dat je drie nachten lang op een lekker hard hotelbedje ligt.

8. Kampeerlamp

Als je ’s nachts een beetje croggy je tentje binnenvalt is het laatste waar je zin in hebt moeten zoeken naar je oordopjes of je lenzenvloeistof. Daarom brengt dit compacte lampje letterlijk licht in de duisternis. Op twee batterijen gaat dit lampje ruim 40 uur mee. Als je dan nog het licht niet gezien hebt…

De Festival Paklijst

Pinkpop 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Heb je je keuze kunnen maken uit deze 8 slaapspullen? Dan ben je toe aan de volgende stap! Check onze Festival Paklijst voor al je benodigdheden voor dit festivalseizoen! Verder hebben we ook de 10 beste tenten, de 10 must-haves voor op de festivalcamping en 8 goede powerbanks voor je uitgezocht.

Over de auteur ✍️

Boy Janissen

Janisje van alles binnen Festileaks. Schrijven, quizjes maken, cheffen, bier drinken - you name it. Liefhebber van bijna alles wat op vinyl gedrukt staat en trotse verdediger van het Limburgs erfgoed. Is normaal gesproken altijd te porren voor een festival of concert, maar weet tijdens de vastelaovendj van toeten noch blazen. Down The Rabbit Hole is mijn favoriete zomercarnaval.

Meer van Boy