Festival in het buitenland? Ga Interrailen!

sziget express
Photo: Lotte Spek Photography

Nederland kent mooie festivals, maar in de rest van Europa vind je nog vele andere evenementen die minstens net zo, zo niet mooier zijn dan hier. Maar hoe kom je nou het beste bij Electric Castle, EXIT, Roskilde, een van de Lolla’s of Pohoda? Festileaks geeft je 7 redenen waarom je het beste met Interrail kan gaan.

1. De vrijheid

Met een Interrail-ticket zijn je reismogelijkheden ongekend. In bijna alle Europese landen kan je de trein pakken. Als je de reis goed uitstippelt kan je erg ver komen in een korte tijd. Zo kan je in twee weken tijd van Amsterdam naar EXIT festival in Servië en via Budapest en Wenen weer naar huis. En als je je halverwege bedenkt dat je toch liever naar Praag of Berlijn wil pak je gewoon een andere trein. Simpel als dat!

2. Het is comfortabel

Voor wie de krappe zitplaatsen in budgetvliegtuigen zat is, of niet beklemt tussen de tenten en koelboxen op de achterbank van de auto wil zitten, is de trein toch echt de beste optie. Ruimere zitplaatsen, vaak railcatering aan boord, opstaan en lopen wanneer je wilt: ideaal.

3. Je ziet nog eens wat

Je kent het gevoel vast wel, in de trein tegen het raam aan zitten en dromerig naar buiten staren terwijl de wereld aan je voorbij flitst. Het is een zeer ontspannen manier van reizen en je ziet daarnaast ook nog eens vele mooie landschappen aan je voorbij razen. Zo kan je overal wegdromen, van de bergen in Zwitserland en Italië tot de vlaktes van Oost-Europa.

4. Grote groep? No problemo!

Als je met al je festivalvrienden reist is de logistiek van een buitenlandse trip altijd lastig. Zeker met het vliegtuig, waar je als je een beetje betaalbaar wil vliegen groepstickets erg lastig te verkrijgen zijn. Met een Interrail-pas gaat dit hele gedoe het raam uit. Het enige waar je voor hoeft te zorgen is dat je in dezelfde trein stapt!

5. Vrienden maken met mede-passagiers

Dit bericht bekijken op Instagram

This was the best and worst train ride ever.

Een bericht gedeeld door Heleen Berkhof (@birkblade) op

Je gaat naar een festival voor de muziek, maar ook de gezelligheid. Net als op een festival is de trein de perfecte plek om nieuwe mensen tegen te komen. Vaak hebben andere reizigers veel te vertellen en je zal zeker niet de enige zijn die met de trein naar een festival gaat. Wie weet vind je je nieuwe festivalvrienden al voordat je er bent!

6. Goed voor het milieu

Een tegenwoordig zeer relevante en bijna ‘hippe’ reden om de trein naar je buitenlandse festival te pakken is natuurlijk het milieu. Waarom tonnen CO2 uitstoten met een vliegreis als je met Interrail op een veel schonere manier op je eindbestemming kan aankomen?

7. Veel locaties voor weinig geld

Een kaartje van Interrail kost meer dan een gemiddelde vlucht naar London, maar je krijgt er dan ook veel voor terug. Zoals gezegd kan je alle kanten op die je maar wil. En er zijn veel festivals die erg goed te bereizen zijn met de trein. Zo ben je in totaal een stuk goedkoper uit! Dus wacht niet langer en bestel dat ticket!