Reizen naar een festival over de grens? Ga Interrailen!

Interrail

Iedereen die ooit naar een festival in het buitenland gereisd is, zal het ermee eens zijn dat de heen- en terugreis vaak een uitdaging is. Hete en overvolle auto’s, eindeloze veiligheidscontroles met veel bagage of beperkte beenruimte in het vliegtuig. Maar er is een andere optie: Interrailen! Stap aan boord en laat ons je meenemen naar de vele voordelen die wij opspoorden tijdens onze reis naar Balaton Sound in Hongarije.

Interrail

Kom uitgerust aan op je festival

Festivalgangers die kiezen voor een interrail avontuur worden getrakteerd op een ontspannende festivalreis. Je hoeft je namelijk geen zorgen te maken over het halen van je vliegtuig of waar het volgende tankstation is. Gewoon heerlijk opstappen in je eigen stad of dorp en genieten van een lekker kopje koffie nadat je je tent en slaapzak in het bagagerek hebt opgeborgen. Vervolgens kun je in alle rust de timetable bekijken of alvast in de festivalstemming komen met een leuke podcast. Heb je behoefte aan wat beweging? Strek je benen of geniet van het zonnetje in een prachtige stad tijdens de overstap. Op deze manier zit je boordevol energie wanneer je dat eerste biertje op de festivalweide drinkt!

Interrail

Zo zie je nog eens wat!

Reizen met de trein biedt niet alleen veel gemak en comfort, maar het is ook een buitengewone kans om unieke dingen te zien en te beleven! Terwijl je wegdroomt bij de gedachte van het eerste optreden, raas je met een snelheid van 220 km/h door adembenemende landschappen. Tijdens een van de tussenstops kun je heerlijk ontspannen op het terras en de lokale bezienswaardigheden ontdekken. En als je nog niet genoeg hebt van het verkennen, kun je van je festivalreis een volwaardige stedentrip maken door een paar extra Europese steden aan je trip toe te voegen! Met een interrail ticket heb je namelijk de ultieme vrijheid om je eigen timetable te bepalen.

Het festival begint al bij de eerste halte

De voorpret voor het festival begint al zodra je met je vrienden vertrekt bij het beginstation. De meeste Europese intercitytreinen hebben eet- en drankgelegenheden aan boord, zodat je tijdens de reis kunt genieten van heerlijke hapjes en drankjes. Terwijl je geniet van je biertje, kun je samen met je vriendengroep een gezellig potje kaarten om de tijd te doden. Bovendien kom je naarmate je dichterbij je eindbestemming komt steeds meer mede-festivalgangers tegen die net als jij een heel weekend lang los willen gaan op hun favoriete artiesten. Het is natuurlijk een super gezellige ervaring om samen met gelijkgestemden te reizen!

Interrail

Niet duur, maar duurzaam!

Duurzaamheid is ook voor ons als festivalgangers een thema waar we niet meer omheen kunnen! Als je op een ‘Coldplay-approved’ manier naar je festival wilt reizen, is de trein de perfecte en handigste optie! Tijdens je reis kun je bijvoorbeeld je powerbank of telefoon opladen, zodat je de eerste dagen zonder problemen de ‘ik sta linksvoor bij de tweede paal’ appjes kunt ontvangen. En dat alles voor de prijs van drie á vier keer tanken of een goedkoop vliegticket naar Boedapest. Spoor je vriendengroep dus aan om samen per trein te interrailen naar jullie volgende buitenlandse festivalavontuur!”