Hoeveel calorieën verbrand je op Graspop 2019?

In stevig tempo checken wij alles wat Graspop dit jaar te bieden heeft. En zelfs met een goed paar schoenen is dit gewoon in de voetjes te voelen. Een echte work out dus! Maar hoeveel loop je nou eigenlijk op een festival zoals Graspop en hoeveel calorieën verbrand je daarmee?

Spullen meeslepen vanuit de auto, op en neer over de camping; om nog maar te zwijgen over het hele avontuur op het festivalterrein zelf. Een festivalbezoek is een uitputtingsslag die aan het eind van het weekend te voelen is. Maar hoe grote tol eist dit alles op de benen van de Graspoppers? Wij zochten het uit.

17,5 kilometer per dag

graspop

Deze twee Griekse Graspop-bezoekers hebben gemiddeld ruim 24.000 stappen (zo’n 17,5 kilometer) op de teller staan. “En daar zit al het springen – wat wij bij alle acts doen – niet eens bij.” Het is dus al gauw veel meer dan je denkt.

Harm, Dimitri en Michael (weer gevonden) uit Lommel zijn helemaal gesloopt. “Gisteren bij Slipknot stonden we helemaal vooraan. Dat was een compleet gekkenhuis. Ik kon vannacht niet slapen van de kramp,” zegt Harm. Michael voegt daaraan toe: “De kilometers en de stappen zitten bij ons vooral in de moshpits.”

Dus, hoeveel calorieën verband je nou festival?

Ook wij hebben op Graspop 2019 een stappenteller bij ons. Vrijdag was een topper, waarbij we ruim twee derde van de marathon hebben gelopen. Dit komt ook vooral door de kilometers van de auto naar de camping. Op zaterdag komen we onze Griekse vrienden tegemoet en tikken we bijna 17 kilometer aan. Daarmee hebben wij op de vrijdag en zaterdag ruim 2300 kcal verbrand (ongeveer 55 kcal per kilometer). Dit is dan ook precies het aantal dagelijks aangeraden calorieën voor een volwassen man (!), die je er in twee dagen doorheen werkt.

Enkel met het lopen verband je dus zo’n elf biertjes. Dan springt de gemiddelde festivalganger ook nog van het ene naar het ander podium tijdens dit gloeiend warme weekend. Al om al kunnen we dus stellen dat afvallen op festivals zeker mogelijk is. Ons favoriete dieet? Graspop 2019!

Ben jij aanwezig op Graspop 2019?

Graspop

Was jij op Graspop dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”graspop”]

Graspop Metal Meeting Logo

Graspop Metal Meeting 2025

Locatie
België
Dessel, België
Datum 19-22 juni 2025
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen