Lenny Kravitz speelt Hello Festival weer warm

1862
Milan Bos/ Festileaks

Hello Lenny! Zo zagen de posters eruit in en rond om Emmen. Lenny Kravitz is een gevestigde naam in de muziekindustrie, zo kent iedereen zijn hits ‘Always on the run’, ‘Fly Away’ en ‘American Woman’ wel. Maar hoe brengt hij het er van af op de Emmense festivalweide?

Dit jaar strijkt Lenny Kravitz o.a. neer in Emmen met zijn Raise Vibration Tour. Vernoemd naar het album wat in 2018 is uitgekomen. Genoeg krijgt Lenny er niet van, zo speelde hij bijna twee uur vol op het festival aan de Rietplas. Iets korter dan aangekondigd, maar niet minder spectaculair.

Liefde en respect

Dit bericht bekijken op Instagram

Hello Festival. Holland.

Een bericht gedeeld door Lenny Kravitz (@lennykravitz) op

De lichten sprongen aan en daar stond hij dan, met zijn gitaar trapte Kravitz af met ‘Fly Away’. Een beter begin konden ze zich in Zuid-Oost Drenthe niet wensen. Met zijn overweldigende band speelde hij de Rietplas weer warm, want men had het na de heftige plensbuien in de middag best koud gekregen. Al snel was duidelijk dat Kravitz nog steeds headliner-waardig is. Jong en oud stonden door en met elkaar te genieten.

Na het openingsnummer was het echter eventjes gedaan met de grote hits en was het wachten op ‘American Woman’ en ‘Are You Gonna Go My Way’. Zo speelde hij ook nog een stukje Bob Marley nadat ‘American Woman’ afgelopen was. “Get up / stand up” galmde over de festivalweide als eerbetoon aan Bob Marley. Want liefde en respect, dat vindt Lenny wel belangrijk. Zo bestond het laatste kwartier van de show ook grotendeels uit het publiek wat ‘Let Love Rule’ meezong met Kravitz.

Gedurfde set

Lenny Kravitz Setlist Hello Festival 2019 2019, Raise Vibration

Kravitz rekte zijn nummers lekker lang uit met vele solo’s en instrumentale stukken. Best gedurfd, want zoiets kan of heel goed of heel slecht uitpakken op een festival. Het lage tempo kan het publiek namelijk best gaan vervelen op den duur, hoe kundig de muzikanten ook zijn. Om er achter te komen of zijn show helemaal festivalproof is vroegen we fans die na de show nog een drankje gingen doen naar hun mening. Natasia Rusu (27 jaar) vond Lenny daarentegen wel een beetje te mellow. “De intermezzo’s tussen de nummers waren wel wat lang. Misschien zelfs te lang. Hij had wel wat meer mogen beuken!”

Stoned?

Maar voor anderen was het juist heel fijn dat Lenny zo veel tijd nam om zijn hits af te ronden met een goed uitgevoerde solo van de drummer of saxofonist. Zo zei Cindy Ugur (35 jaar) dat hij wel veel langer door mocht gaan. “Het ging zo snel voorbij! Voor ik het wist stond ik hier.” Ook Richard (49 jaar) en Petra (50), beiden uit Woerden, vonden het fantastisch. “Lenny stelt nooit teleur, zijn uitstraling hoe hij de mensen mee krijgt. De band en de blazers waren echt heel goed.”

Al met al is Emmen positief over Lenny Kravitz. Al had Carmen Flagiello (46 jaar) wel het gevoel dat Lenny in het begin stoned was. “Ik had in het begin het idee dat hij stoned was! Het duurde allemaal even wat langer dan normaal. Maar dat deerde de pret niet”. Er heerst na vanavond dan ook geen twijfel meer of hij het nog in huis heeft. Volgend jaar mag Lenny gerust weer terug komen op de Rietplas in Emmen als het aan ons ligt!

Wat vindt jij van Hello Festival 2019?

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”hello-festival”]

Hello Festival 2019

Lenny Kroos / Festileaks

In 2019 vindt dit weekend voor de eerste keer het Hello Festival plaats. Met onder meer Lenny Kravitz, Keane en Milow valt er genoeg te zien op de weide. We kennen het festival wel al langer onder de naam Retropop. Het festival kampte met problemen rondom de naam ‘Retropop’, vanwege het woord ‘Retro’. Bands als Madness en Duran Duran geven aan een afkeer tegen de term te hebben. Hierdoor waren ze moeilijk te strikken voor het festival. De eerste dag werd getekend door enkele fikse regenbuien gevolgd door een lekker zonnetje.