Onderaan de Down The Rabbit Hole poster: maak kennis met Altin Gün

Photo: BliP Agency

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de Poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: Altin Gün op Down The Rabbit Hole.

Het begon allemaal tijdens een reis naar Istanbul, waar Jasper Verhulst verliefd werd op het Turkse geluid uit de jaren ’70. Eenmaal thuis kon hij het niet laten om zelf te experimenteren en zo Westerse en Turkse muziek samen te laten smelten. Met een gitarist, drummer en Verhulst zelf als bassist werd een mooie basis gevormd die niet veel later werd aangevuld met Turks-Nederlandse muzikanten.
Vanaf daar begon het avontuur voor de band en sindsdien laat de groep verschillende podia en festivals dansen met hun bijzondere muziek.

Wie: Altin Gün
Wanneer: vrijdag 5 juli, 14:30 – 15:30
Waar: Down The Rabbit Hole, Teddy Widder
Wat: Psychedelica, Folk, Rock

1. Een KEXP sessie voordat het debuutalbum uitkwam

Altin Gün deed van alles: spelen bij 3voor12, een optreden op Eurosonic/Noorderslag en bij een paar kleine festivals in het buitenland al een voorproefje geven van het werk. Langzaam maar zeker werd de muziekwereld nieuwsgierig naar de band. Het bekende radiostation KEPX uit Amerika kon niet achterblijven. In het festivalseizoen doen zij verslag in heel Europa en toen ze op Halle de la Courrouze in Frankrijk de band tegenkwamen kreeg Altin Gün een unieke kans. Het concept KEXP sessions is erg populair onder zowel artiesten als muziekliefhebbers en de band had de eer om vóórdat hun debuutalbum uitkwam al een sessie op te nemen. Inmiddels is de video op YouTube al meer dan 300.000 keer bekeken en kan dus heel de wereld genieten van de muziek van de Altin Gün!

2. De cover van ‘Goca Dünya’

Zeg het woord ‘coverband’ en vaak gaan mensen al zuchten. Gelukkig is dat bij Altin Gün anders. Ze coveren Turkse parels uit de jaren ’60 en ’70 geheel in hun eigen stijl. De meest bekende cover tot nu toe is ‘Goca Dünya’. Het originele nummer is door vele Turkse artiesten gecoverd en ook Altin Gün waagt zich er dus aan. Het resultaat: Een tintje Westers en behoorlijk dansbaar! Oordeel zelf.

3. Festivalweides betoveren met de groovy sounds van het album ‘On’

Met het album ‘On’ steekt de band oude parels in een nieuw jasje en dat blijkt een succes: festivalbezoekers weten inmiddels hun weg te vinden naar de shows van Altin Gün. Niet alleen in Nederland, maar ook in het buitenland weet de groep het publiek te betoveren met hun sound.

Down The Rabbit Hole 2019

Down The Rabbit Hole 2018
Foto: Debbie Spaan / Festileaks

In 2019 is Down the Rabbit Hole alweer toe aan haar zesde editie. Het intieme festival, wat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account. 

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Robyn
Janelle Monae
Foals
Tickets Niet meer beschikbaar.

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra