1439

Sam Fender annuleert na Pinkpop ook Down The Rabbit Hole 2019

Sam Fender

Het is een erg droevige dag voor de organisatie en liefhebbers van Down The Rabbit Hole. Nadat het Amerikaanse duo Sofi Tukker eerder vandaag zijn show in Beuningen afzegde, trekt nu ook Sam Fender zich terug.

De Britse singer-songwriter stelt in een statement op Facebook dat hij erg veel zin had om te touren, maar op doktersadvies moet hij de komende optredens schrappen. Begin deze maand vertelde hij in gesprek met Festileaks ook al erg uit te kijken naar zijn shows in Nederland. Down The Rabbit Hole heeft tot dusver niet gereageerd op de afzegging van Fender.

Down The Rabbit Hole is niet het enige festival dat van de agenda wordt gehaald. Ruim twee weken geleden moest Sam Fender ook al verstek laten gaan op Pinkpop. Daarnaast redt de zanger het de komende tijd niet te verschijnen op Glastonbury, Eurockeenes en Barn on the Farm.

Je vindt het volledige Facebookbericht van de artiest hieronder:

Sam Fender

Sam Fender is een Engelse singer-songwriter van het indie-rock genre. Onder begeleiding van Owain Davies, de manager van onder andere Ben Howard, bracht hij in 2017 zijn debuutsingle ‘Play God’ uit. Het succes hiervan zorgde voor een vliegende start van zijn carrière, waarop hij een jaar later vermeld werd als veelbelovende artiest in de BBC’s Sound of 2018 lijst, samen met artiesten als Sigrid, Lewis Capaldi en Khalid. In 2019 kwam zijn debuutalbum uit: Hypersonic Missiles. Tegenwoordig staat Sam Fender met zijn dansbare muziek op de grootste festivals.

Down The Rabbit Hole 2019

down the rabbit hole 2018
Photo: Down The Rabbit Hole

In 2019 is Down The Rabbit Hole alweer toe aan zijn zesde editie. Het intieme festival, wat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2022

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 1-3 juli 2022
Line-up
Erykah Badu
The Smile
Gorillaz
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel