Sam Fender cancelt Pinkpop 2019, Kovacs vervangt

Sam Fender

Sam Fender heeft helaas zijn optreden op Pinkpop 2019 af moeten zeggen wegens stemproblemen. Kovacs gaat de Engelsman vervangen.

Er werd veel uitgekeken naar het optreden van singer-songwriter Sam Fender op Pinkpop. Onlangs werd de Engelsman nog aangeprezen als een van de muzikale verrassingen van het festival. Hij stond op de planning voor de laatste dag van het festival, waar hij halverwege de middag zou spelen op de Brightlands Stage. Hiermee wordt het Pinkpoppubliek een flinke dosis indie-rock ontzegd.

In een interview met Festileaks gaf Fender onlangs nog aan dat hij op het festival in Landgraaf een aantal nieuwe nummers wilde spelen. Helaas mocht het dus niet zo zijn. De Nederlandse zangeres Kovacs gaat in zijn plaats op de Brightlands Stage spelen.

Sam Fender

Sam Fender is een Engelse singer-songwriter van het indie-rock genre. Onder begeleiding van Owain Davies, de manager van onder andere Ben Howard, bracht hij in 2017 zijn debuutsingle ‘Play God’ uit. Het succes hiervan zorgde voor een vliegende start van zijn carrière, waarop hij een jaar later vermeld werd als veelbelovende artiest in de BBC’s Sound of 2018 lijst, samen met artiesten als Sigrid, Lewis Capaldi en Khalid. In 2019 kwam zijn debuutalbum uit: Hypersonic Missiles. Tegenwoordig staat Sam Fender met zijn dansbare muziek op de grootste festivals.

Pinkpop 2019

Pinkpop 2018
Foto: Bart Heemskerk (Pinkpop 2018)

De 50e editie van Pinkpop werd gehouden in het pinksterweekend, van 8 t/m 10 juni in Landgraaf. Onder meer Mumford & SonsThe Cure en Fleetwood Mac. Met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check bijvoorbeeld alle live-updates van het festival op onze site, Facebook en Instagram. Ook kun je interessante artikelen uit de rubriek ‘50 jaar Pinkpop‘ lezen, zoals over de dance-acts die de afgelopen jaren op Pinkpop hebben gestaan. Voor meer informatie kun je terecht op de officiële website.

Pinkpop Logo

Pinkpop 2024

Locatie
Nederland
Landgraaf, Nederland
Datum 21-23 juni 2024
Line-up
Ed Sheeran
Calvin Harris
Måneskin
Tickets Kopen