Dit vonden jullie van de vervangers op WOO HAH! 2019

Skepta
Photo: Lotte Spek Photography

Tsja, hiphop is niet het makkelijkste genre om een festival omheen te bouwen. Rappers hebben nogal de neiging om last-minute hun festivalgigs af te zeggen. Daar had WOO HAH! 2019 gelukkig weinig last van. Slechts drie artiesten zegden af, maar hoe heeft het festival deze leegtes opgevuld? We vroegen het aan het publiek.

ScHoolboy Q vervangt Kodak Black

https://www.instagram.com/p/Bz2vQKBCBcx/

ScHoolboy Q moest de leegte opvullen die Kodak Black had achtergelaten. Opvallend, want Kodak Black was in eerste instantie gehaald als vervanger van Skepta. Kodak Black, of geen Kodak Black: wat maakt het nog uit als ScHoolboy Q op het podium staat? Dat was jullie duidelijke mening. Zoals Daniel (24) het verwoordde: “I’ve seen ScHoolboy Q three times now and it’s so fucking hard I’m not missing it”. De rapper speelde hits als ‘Man of The Year’ en ‘Collard Greens’ en gaf A$AP Rocky een steunbetuiging. ‘FREE A$AP!’ Volgens Karel van Assche op Twitter was ScHoolboy Q zelfs de beste act op de vrijdag en ook 3voor12 doopte hem om tot headliner van die dag. Chapeau voor de organisatie dus!

GoldLink vervangt Lil Uzi Vert

https://www.instagram.com/p/Bz3Qi5JHHQy/

De New Skool hiphop van Lil Uzi Vert moest ook plaatsmaken op het affiche. Zijn vervanger? De dansbare beats van GoldLink. Dat bleek een schot in de roos te zijn. Het zonnetje brak eindelijk door en de menigte was klaar om te dansen. Met tracks als ‘Herside Story’ en ‘Zulu Screams’ had GoldLink in ieder geval genoeg materiaal in huis om er een zomerse middag van te maken. Niet iedereen was echter overtuigd van GoldLink. Johnnie (23) zei daarover: “Vond Goldlink fucking lekker, maar was liever naar Uzi geweest. Hij is veel groter en komt minder vaak, misschien zie ik hem nooit meer!”.

Skepta vervangt ehh… Skepta?

Hij komt wel. Hij komt niet. Hij komt toch weer wel. Huh? Nou, goed, uiteindelijk stond hij er in ieder geval: Skepta! De Britse grime-koning werd eigenlijk vervangen door Kodak Black, maar bleek uiteindelijk toch wel te kunnen. Plotselinge verrassing dus. En een aangename, want man wat een show weer. Jullie waren maar wat bij dat hij de vlucht naar Nederland toch heeft genomen. Mahid (20) zegt over Skepta: “I’m glad he’s here. There would simply have been no replacement for him”. Met nummers als ‘Shutdown’, ‘Greaze Mode’ en ‘That’s Not Me’ zette de Londenaar WOO HAH! 2019 op z’n kop.

Wat vind jij van WOO HAH! 2019?

Ben jij aanwezig op WOO HAH! 2019? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”woo-hah”]

WOO HAH! 2019

Woo Hah
Foto: Ruben den Boer / Festileaks

Ieder jaar verandert het festivalterrein van de Beekse Bergen drie dagen lang in een paradijs voor liefhebbers van hiphop. Dan vindt WOO HAH! namelijk plaats. De editie van 2019 wordt gehouden van 12 tot en met 14 juli. Het is de tweede keer dat het festival drie dagen duurt en tevens de tweede keer op deze locatie. Voor dit jaar zijn onder meer Travis Scott, BROCKHAMPTON en Rae Sremmurd aangekondigd. De voorgaande jaren ontving het festival al grootheden als J. ColeA$AP Rocky en Cypress Hill. Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website van het festival.