Dit zijn de 5 leukste festivals van augustus

Solar Weekend 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Het festival-hoogseizoen is in volle gang en we rollen van de ene festivalweide naar de volgende. Nu het einde van juli in zicht is, is het tijd om vooruit te blikken naar volgende maand. Ook in Augustus staan er weer enkele geweldige festivals op de agenda. Zie je door de Quechua-tentjes de festivalcamping niet meer? Geen zorgen, wij zetten de 5 leukste festivals van augustus voor je op een rij.

Of je nu op zoek bent naar scheurende gitaren, dromerige indie of de meest relevante alternatieve pop: ook in Augustus is het festivalaanbod weer groots en divers. Dit zijn de leukste festivals waar jij nu nog je kaartjes voor kunt scoren!

Solar Weekend Festival: 1 t/m 4 augustus

Solar Weekend 2018
Photo: Boy Janissen / Festileaks

Je augustus begint goed in het zuiden van het land. In Roermond kun je namelijk weer helemaal uit je bol gaan op Solar Weekend Festival. Als er één woord is wat Solar omschrijft, is het ‘feest’. Een feestelijke aankleding, eindeloze (spontane) feestjes en algehele party-sfeer tekenen het Limburgse festival. Dit jaar komen o.a. FeestDJRuud, De Jeugd van Tegenwoordig, Mental Theo, Bizzey en Kraantje Pappie een feestje bouwen. Wees er snel bij, want er zijn nog een beperkt aantal tickets beschikbaar.

Into The Grave: 9 t/m 11 augustus

Van het zuiden van het land, naar het Hoge Noorden. Een week later kun je daar namelijk headbangen tot je een whiplash hebt op Into The Grave. Het Metalfestival in Leeuwarden heeft ook dit jaar weer een knetterharde line up met o.a. For I Am King, Anthrax, Powerwolf en Testament op de poster. Dit jaar breidt het festival zelfs uit met een derde (gratis!) dag waar niemand minder dan Opeth het festival zal afsluiten. Kaarten zijn nog beschikbaar dus sla je slag!

Appelsap: 10 augustus

Zijn scheurende gitaren niet jouw ding? Dan kun je nog terecht in Amsterdam voor hiphop festival Appelsap. Het hoogtepunt van komende editie zal ongetwijfeld het optreden van Opposites worden. Na jaren solo bezig te zijn geweest komen Willem en Big2 eenmalig samen voor een reünie-concert op Appelsap. Daarnaast kun je genieten van beats en bars van Lil Kleine, Wilde Westen, Flohio, Ares en meer. Tickets koop je op de site van Appelsap.

Reading + Leeds: 23 t/m 25 augustus

Foto: Jen Oneill/Reading 2016

Glastonbury hebben we ondertussen achter de rug, maar in augustus barst het feest gewoon weer los aan de overkant van het kanaal. Volgende maand zijn de zusterfestivals Reading en Leeds namelijk weer aan de beurt. De headliners zijn niet bepaald exclusief te noemen (The 1975, Post Malone, Twenty One Pilots), maar de twee festivals komen ook dit jaar weer met een sterke onderkant op de proppen. Zo zien we ook Billie Eilish, Hayley Kiyoko, Joji en The Japanese House op de poster staan. Reading is al uitverkocht, maar voor Leeds zijn gelukkig nog genoeg kaartjes te krijgen.

Mysteryland: 23 t/m 26 augustus 2019

Terug in Nederland kunnen fans van EDM, house en techno zich ondertussen opmaken voor één van de grootste dance-festival van ons land: Mysteryland. Op het evenemententerrein van Haarlemmermeer kun je je weer vergapen aan prachtig aangeklede stages, een dromerige omgeving en de grootste artiesten uit het genre. Dit jaar sieren Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix en Diplo de bovenkant van de poster. Wil je erbij zijn? Wees dan snel, want de tickets zijn bijna vergeven.