Headliners zeggen Woodstock 2019 af

Jay-Z

De 50e editie van Woodstock blijkt een echt probleemkindje. Na verscheidene eerdere tegenslagen zeggen nu ook headliners Jay-Z en John Fogerty hun optredens af.

De jubileumeditie van Woodstock krijgt veel te verduren. Het festival zou plaats moeten vinden van 16 tot en met 18 augustus, maar tickets zijn nog niet in de verkoop gegaan. Eerder waren er al problemen met vergunningen, het vinden van een geschikte locatie en de financiering van het festival door het terugtrekken van een belangrijke investeerder. Daarnaast annuleerden The Black Keys hun optreden door een conflict in het tourschema van de band. Alsof dit nog niet genoeg was, zeggen nu ook headliners Jay-Z en John Fogerty hun optreden op het beroemde festival af.

Een poosje geleden zag het er zelfs naar uit dat het festival helemaal niet meer plaats zou vinden, aangezien de organisatie geen geschikte locatie kon vinden. Dit zou ondertussen al verholpen zijn, maar nieuwe problemen blijven zich aandienen. Met zo veel van doen rondom het festival, draait de geruchtenmolen op volle toeren. Zo wordt er bijvoorbeeld beweerd dat het festival dit jaar helemaal gratis zou zijn. Ook wordt er gezegd dat alle optredende artiesten van hun contract zouden zijn verlost.

Woodstock 2019

Woodstock festival

De eerste editie van Woodstock vond plaats in 1969 in Bethel. 50 jaar later viert het legendarische festival zijn jubileum. Deze editie vindt als alles volgens plan verloopt plaats op 16, 17 en 18 augustus in het Merriweather Post Pavilion in Maryland. Eerder stonden grootheden als Jimi Hendrix, The Who en Joe Cocker op de planken van het festival. Ook Chemical Brothers en The Offspring waren er ooit te gast. Nu zijn onder meer The Killers, Imagine Dragons en Chance The Rapper te zien tijdens de “3 Days of Peace & Music”. Meer informatie vind je op de officiële website van het festival.