Geen Lowlands 2019 voor The Black Keys en meer

the black keys

Het Amerikaanse Woodstock maakt vandaag zijn line-up bekend. Voor de 50e verjaardag strikt het festival onder meer The Black Keys, The Killers en Jay-Z. Deze zijn in het weekend van 16 augustus te zien in New York. Deze bevestigingen zijn een streep door de rekening van Lowlands en Pukkelpop.

Naast deze artiesten zijn ook acts als Miley Cyrus, The Lumineers, Chance The Rapper en Imagine Dragons bekend gemaakt. Door de komst van deze artiesten is de kans nihil dat ze deze zomer op Lowlands of Pukkelpop te zien zijn. Het Amerikaanse festival gaat in hetzelfde weekend van start als het Nederlandse en het Belgische evenement.

Bekijk hieronder het volledige affiche:

The Black Keys

De Amerikaanse rockband The Black Keys ontstond in Akron (Ohio) in 2001. De band bestaat uit Dan Auerbach (gitaar) en Patrick Carney (drums). Het iconische duo maakte deel uit van de herleving van de garage-rock eind 2000. De rockers braken door met de single ‘Tighten Up’, dat deel uitmaakte van het album Brothers uit 2010. Dit nummer won maar liefst drie Grammy Awards. Slechts een jaar later kwam het album El Camino uit, waarop het festivalanthem ‘Lonely Boy’ te vinden is. De band heeft de meeste grote muziekfestivals in de wereld reeds aangedaan, waaronder Glastonbury en Lollapalooza.

Eerder werd er bekend gemaakt dat de heren terug zijn met nieuwe muziek. Ook waren er geruchten verspreid dat de twee weer op tour zouden gaan. Met de bevestiging van Woodstock zou dit wel eens kunnen kloppen.

Woodstock 2019

Woodstock festival

De eerste editie van Woodstock vond plaats in 1969 in Bethel. 50 jaar later viert het legendarische festival zijn jubileum. Dit vindt plaats op 16, 17 en 18 augustus in Watkins Glen, New York. Eerder stonden grootheden als Jimi Hendrix, The Who en Joe Cocker op de planken van het festival. Ook Chemical Brothers en The Offspring waren er ooit te gast. Nu zijn onder meer The Black keys, The Killers, en Jay-Z te zien op het “3 Days of Peace & Music” festival.