In beeld: 7x waarom WOO HAH! 2019 een hiphopwalhalla is

Woo Hah
Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

WOO HAH! 2019 is de natte droom van de Nederlandse hiphop-liefhebber. Daar, we said it! Waarom? Dat leggen we je haarfijn uit met deze zeven foto’s.

1. Een sprekende ingang

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

WOO HAH! is al een aantal jaren weg bij de Spoorzone, maar dat betekent niet dat het de industriële uitstraling achter zich heeft gelaten. Dat past nota bene perfect bij de ‘underground’ hiphop-cultuur. De entree spreekt dus al voor zich. Drie grote containers geven je een eerste kennismaking met hiphopwalhalla WOO HAH! 2019!

2. Meer dan genoeg chill-plekjes op WOO HAH!

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Een festival moet natuurlijk niet te zwaar zijn. Vrijwel iedere show op WOO HAH! bevat zeker tien moshpits. Dat betekent dat er ook plek moet zijn voor rust. Regelen ze gewoon! Overal vind je chillplekjes terug en daar wordt ook optimaal gebruik van gemaakt. 

3. Het skate-paradijs The Block

WOO HAH 2019
Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

En ook op het terrein worden de hiphopzieltjes moeiteloos gewonnen. De grootste publiekstrekker: The Block. Een groot skatepark in de kleuren van het festival. Iedereen die overweg kan met zo’n bord op wielen mag zijn kunstjes showen. Lekker ouderwets skaten met de New Kids on The Block dus!

4. Natte food-droom voor hiphopliefhebbers

Op een festival als WOO HAH! zullen de magen meermaals per dag flink knorren. Wie last heeft van ‘munchies’ kan prima vertoeven op het festival. Lekkere tortilla’s, old skool pizza’s, kip in alle soorten en maten: het is allemaal aanwezig. Maar de absolute uitblinker is de Weed Burger. Match made in heaven, toch?

5. Chillin’ in de Lil Boat

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Ook de rapcultuur komt overal in terug. De bootverhuur heet bijvoorbeeld niet Lil Pump, niet Lil Yachty, maar Lil Boat. Kun je lekker met je homies rollen op het meer in zo’n daverende waterfiets. 

6. Bring Paris to us

Foto: Thijs Jacobs / Festileaks

Tja, als je de n*ggas niet naar Paris kan halen, dan haal je Paris toch gewoon hier naartoe?! Tegenover de Sniper Stage (de grootste stage van het festival) staat daarom een kleine variant van de Eiffeltoren te shinen. Perfect oriëntatiepunt trouwens!

7. Die line-up!

WOO HAH Affiche

Hadden we het al eens gehad over die line-up?! Over natte dromen van hiphopliefhebbers gesproken. De psychedelische hiphop van Travis Scott, smerige grime van Stormzy en Skepta, rauwe raps van Pusha T en Schoolboy Q. WOO HAH! did it again!

Wat vind jij van WOO HAH! 2019?

Ben jij aanwezig op WOO HAH! 2019? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”woo-hah”]

WOO HAH! 2019

Woo Hah
Foto: Ruben den Boer / Festileaks

Ieder jaar verandert het festivalterrein van de Beekse Bergen drie dagen lang in een paradijs voor liefhebbers van hiphop. Dan vindt WOO HAH! namelijk plaats. De editie van 2019 wordt gehouden van 12 tot en met 14 juli. Het is de tweede keer dat het festival drie dagen duurt en tevens de tweede keer op deze locatie. Voor dit jaar zijn onder meer Travis Scott, BROCKHAMPTON en Rae Sremmurd aangekondigd. De voorgaande jaren ontving het festival al grootheden als J. ColeA$AP Rocky en Cypress Hill. Voor meer informatie en tickets kun je terecht op de website van het festival.