Lyrics quiz: hoe goed ken jij de teksten van Tame Impala?

Tame Impala - Hurricane 2019
Photo: Malte Schmidt (Hurricane 2019)

De mannen van Tame Impala waren eerder deze zomer al in de buurt, toen ze te zien waren op Hurricane. Maar nu komen ze dan ook echt naar de Benelux. Op 17 en 18 augustus kunnen we ze bewonderen op Pukkelpop en Lowlands. Kijk jij er ook zo naar uit? Bereid je dan zeker voor met de lyrics quiz, zo weet je zeker dat je uit volle borst mee kunt zingen.

De autralische groep is deze zomer hard aan het touren over de aardbol en dan mogen Lowlands en Pukkelpop natuurlijk niet ontbreken. De band heeft tijdens deze tour al bewezen dat ze een prachtige show kunnen neerzetten met meeslepende muziek en mooie visuals. Met al drie volwaardige albums op zak en een hoop nieuw materiaal is er in ieder geval genoeg om mee te zingen. Gaat het jou lukken om het allemaal mee te schreeuwen? Doe nu de Lyrics Quiz en kom erachter of je nog bij moet spijkeren voor je op de festivalweide gaat staan.

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes. 

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers, namelijk InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde wordt zelfs genomineerd voor een Grammy! Toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met het derde album Currents. Het vierde album is onderweg en komt deze zomer uit!

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!