Lyrics quiz: hoe goed ken jij de teksten van Tame Impala?

642
Tame Impala - Hurricane 2019
Photo: Malte Schmidt (Hurricane 2019)

De mannen van Tame Impala waren eerder deze zomer al in de buurt, toen ze te zien waren op Hurricane. Maar nu komen ze dan ook echt naar de Benelux. Op 17 en 18 augustus kunnen we ze bewonderen op Pukkelpop en Lowlands. Kijk jij er ook zo naar uit? Bereid je dan zeker voor met de lyrics quiz, zo weet je zeker dat je uit volle borst mee kunt zingen.

De autralische groep is deze zomer hard aan het touren over de aardbol en dan mogen Lowlands en Pukkelpop natuurlijk niet ontbreken. De band heeft tijdens deze tour al bewezen dat ze een prachtige show kunnen neerzetten met meeslepende muziek en mooie visuals. Met al drie volwaardige albums op zak en een hoop nieuw materiaal is er in ieder geval genoeg om mee te zingen. Gaat het jou lukken om het allemaal mee te schreeuwen? Doe nu de Lyrics Quiz en kom erachter of je nog bij moet spijkeren voor je op de festivalweide gaat staan.

Tame Impala

Tame Impala
Foto: Eric Pamies

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes. 

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers, namelijk InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde wordt zelfs genomineerd voor een Grammy! Toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met het derde album Currents. Het vierde album is onderweg en komt deze zomer uit!

Lowlands 2019

Lowlands 2018 Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

De 27e editie van Lowlands werd gehouden van 16 tot en met 18 augustus 2019 in Biddinghuizen. Onder meer Tame Impala, Twenty One Pilots, The NationalBillie Eilish, Royal Blood en New Order sierden de festivalposter. Naast muziek, bood het festival een uitgebreid programma in theater, film, dans en wetenschap. Ook was het met het uitgebreide horeca-assortiment goed vertoeven voor foodies. Lowlands 2019 was lang en breed uitverkocht, maar met Festileaks hoefde je niks te missen van het festival: check alle updates op onze site, Facebook en Instagram. Voor alle verdere informatie over het festival, kan je terecht op onze Lowlands-pagina of de website van het festival.

Student Media & Creative Industries aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Liefhebber van vinyl, gitaren, festivals en alles wat met muziek te maken heeft. Deuntjes van Radiohead, Arcade Fire, The Strokes, Daft Punk en The National doen het altijd goed bij mij.