Onderaan de Down The Rabbit Hole 2019 poster: maak kennis met SONS

SONS

De headliners zijn de grote blikvangers van een festivalposter, maar de grootste verrassingen schuilen vaak in een klein hoekje. In ‘Onderaan de poster’ laten we je kennismaken met de headliners van de toekomst. Aan de hand van drie video’s nemen we je mee naar drie hoogtepunten in de carrière van kleinere festivalacts. Vandaag onder de loep: SONS op Down The Rabbit Hole 2019!

SONS bestaat uit vier vrienden uit de Belgische stad Melsele. Toen ze bij elkaar op school zaten, werden ze snel ‘skatebuddies’. Maar de skateboards worden al niet veel later ingeruild voor gitaren en drums, waarmee ze alle vier hun eigen punkrock inbreng hebben. De jamsessies worden steeds intenser en beter. Het duurt dan ook niet lang voordat het kwartet zich inschrijft bij ‘De Nieuwe Lichting’, een talentenjacht van StudioBrussel. SONS eindigt als een van de winnaars en sindsdien zit de carrière van het kwartet in een sneltrein.

Wie: SONS
Wanneer: zaterdag 6 juli, 16:30 – 17:30
Waar: Down The Rabbit Hole, Fuzzy Lop
Wat: indierock, garagepunk

1. Deelname aan ‘De Nieuwe Lichting’

In 2018 doet SONS mee aan een van de bekendste talentenjachten van België: De Nieuwe Lichting. Hierin gaat StudioBrussel op zoek naar nieuw Belgisch (jong) talent. Elk jaar schrijven honderden bands zich in, waarvan een professionele jury de beste bands uitkiest. Uiteindelijk is het aan de luisteraars van de radiozender om te stemmen en drie winnaars te kiezen. SONS valt in dit programma op door de keiharde punkrock en wordt al snel publieksfavoriet. Het is voor velen dan ook geen verrassing dat de band als een van de winnaars uit de bus is gekomen. Na deze overwinning wordt de band geboekt om te spelen op het hoofdpodium van Rock Werchter 2018.

2. Uitverkochte clubtour

Met een overwinning op zak en een groeiende fanbase, kondigt SONS een clubtour aan. Dat de band geliefd is, blijkt al snel: de tour raakt in België volledig uitverkocht. Naast het eigen werk, speelt de band tijdens de sets een cover van ‘Lonely Boy’ van The Black Keys. Het publiek reageert zó enthousiast over de cover, dat StudioBrussel de band uitnodigt om het in de studio te spelen. Inmiddels heeft de opname ruim 40.000 views op Youtube.

3. Het debuutalbum Family Diner

Een van de prijzen van De Nieuwe Lichting is studiotijd in de befaamde DAFT-Studio’s. Hier hebben de heren dan ook goed gebruik van gemaakt en zo verschijnt april 2019 het debuutalbum Family Diner. Het gitaargeweld vliegt je om de oren, want het album zit vol snoeiharde garagepunk. Met een mooi festivalseizoen op komst, weten we zeker dat het genieten wordt van SONS op Down The Rabbit Hole 2019!

Down The Rabbit Hole 2019

down the rabbit hole 2018
Photo: Down The Rabbit Hole

In 2019 is Down the Rabbit Hole alweer toe aan haar zesde editie. Het intieme festival, dat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in zijn korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Ook in 2019 verwachten we in het weekend van 5-7 juli een prachtige editie in Beuningen. Met onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar op het affiche lijkt dit al een garantie te zijn. Een ticket weten te bemachtigen en alvast toe aan wat voorpret? Beluister dan onze Spotify-playlist, of bekijk de sfeerfoto’s op ons Instagram-account. 

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Underworld
Editors
Sofi Tukker
Tickets Niet meer beschikbaar.