Chef’Special, Krezip, Joost en meer naar Zwarte Cross 2022

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Dat ook Zwarte Cross 2022 klaar is voor het festivalseizoen, benadrukt het Achterhoekse festival maar al te graag. Daarom plakt de organisatie nog eens 36 nieuwe namen op de line-up voor komende editie.

Nieuwe namen voor Zwarte Cross 2022. Naast Chef’Special, Krezip en Joost zijn ook hiphopartiest Hef, popformatie Darlyn, mister ‘Links-Rechts’ Snollebollekes toegevoegd aan het affiche van 2022. Ook voor de rockliefhebbers zijn er fijne toevoegingen: met SONS en Dirty Fences is ook dat muziekgenre vertegenwoordigd onder de nieuwe namen. Eerdere grote namen als Kensington, De Jeugd van Tegenwoordig en Danny Vera waren al aangekondigd voor komende editie.

De volledige lijst met nieuwe namen vind je in alfabetische volgorde hieronder:

 • ABBA Fever
 • Bernard Schols
 • Boh Foi Toch
 • Boogie Monster
 • Cafe De Cavaleras Live
 • Chef’Special
 • Claw Boys Claw
 • Darlyn
 • De Niemanders
 • De Tropen
 • DeWolff
 • Dirty Fences
 • Erik Neimeijer
 • GEISHAS OF DOOM
 • Hef
 • Iconic Brass
 • Joost
 • Kamagurka & Herr Seele
 • Kingsta
 • Krezip
 • Loira Lux
 • Magic Tom & Yuri
 • Mahout
 • Mr. Ray Bass
 • Project Wildeman
 • Rechtbank Gelderland
 • Rolling Beatmachine
 • Rootsriders
 • Rumbaristas
 • SONS
 • Snollebollekes
 • The BellRays
 • The Green Monkeys
 • The Switchbacks
 • Theatergroep Matrose
 • WC Experience

Chef’Special

De Haarlemse band Chef’Special werd in 2008 opgericht door 5 vrienden. Na eerste EP Hungry kwam in 2011 het eerste studioalbum One For The Mrsuit. In de jaren daarna brachten de Haarlemmers nog 3 albums uit, waarvan Amigo het meest recent is. In de afgelopen jaren is de band met hitsingles ‘In Your Arms’, ‘Amigo’ en ‘Try Again’ gegroeid tot één van de populairste bands van het land. Ze zijn dan ook een zeer graag geziene gast op de festivals. De band stond eerder al in 2017 op Lowlands en Pinkpop.

Zwarte Cross 2022

De Zwarte Cross is het grootste festival van Nederland en staat vooral bekend om haar randprogramma. Van het brede theaterprogramma en de bioscoop tot de kermisattracties en de iconische crosses: je verveelt je op de Zwarte Cross niet snel. Het is dan ook niet voor niets dat het festival in zowel 2018 als 2019 de Festileaks Festival Award voor ‘Beste Randprogramma’ in de wacht sleepte. In 2020, zou het laatste jaar worden met Tante Rikie als festivaldirectrice. Dit is nu 2 jaar verschoven naar komende zomer. Tijdens de komende editie staan onder andere Dropkick Murphys, Danny Vera en De Jeugd Van Tegenwoordig op de planken van de Zwarte Cross.

 • Locatie: Lichtenvoorde
 • Datum: 14 t/m 17 juli 2022
 • Tickets: kaarten voor 2020 en 2021 blijven geldig voor de editie van 2022
 • Meer informatie vind je op de website van het festival.

Zwarte Cross Logo

Zwarte Cross 2022

Locatie
Nederland
Lichtenvoorde, Nederland
Datum 14-17 juli 2022
Line-up
Kensington
Krezip
Dropkick Murphys
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.