5 dingen die we verwachten van Tame Impala op Lowlands en Pukkelpop 2019

Tame Impala
Photo: Alejandra / Festileaks

We kijken er bijna allemaal naar uit; de terugkomst van Tame Impala op Lowlands en Pukkelpop. In 2015 wisten ze op Lowlands de Heineken omver te blazen, dit jaar keren de heren terug als headliners op Biddinghuizen. We zochten uit wat je allemaal van de show kan verwachten!

1. Currents in de spotlight

Tame Impala Setlist MO POP Festival 2019 2019

Wiens favoriete Tame Impala album Currents is, heeft geluk. De band speelt tegenwoordig ongeveer 8 nummers uit het album! Megahits zoals ‘Let It Happen’ en ‘The Less I Know The Better’ komen natuurljk voorbij maar ook de korte nummers zoals ‘Nangs’ en ‘Gossip’ worden uit de kast gehaald. Desondanks is er gelukkig nog plek voor een oudere hit als ‘Apocalypse Dreams’ en zelfs ook ‘Led Zeppelin’

2. Extra vette live uitvoering van ‘Elephant’

Is ‘Elephant’ je favoriete nummer van Tame Impala? Dan ga je tijdens de live shows smullen van de live uitvoering ervan. Aan het begin van het nummer spelen de heren het bekende intro-deuntje een paar keer opnieuw, om hun heen schijnt alleen het licht dat onder het podium vandaan komt. Voor je het weet wordt het ineens donker, stoppen ze met spelen en ineens verschijnen duizende lasers en lichten als het nummer verder gaat. Een moment om nooit meer te vergeten!

3. Nieuw werk

https://twitter.com/hannahwithers5/status/1122306311541014528

De meeste Tame Impala fans zitten natuurlijk te wachten op nieuw werk en tijdens de festivalshows zal dat beloond worden! We worden getrakteerd op ‘Patience’ en ‘Borderline’, die live nog strakker klinken dan op plaat. Als je eerst nog niet fan was van deze songs, ben je het na horen van de live uitvoering dat wel. Wie weet verrassen de heren ons op Lowlands of Pukkelpop met nog meer nieuw werk?

4. Meer lasers dan ooit

https://www.instagram.com/p/B0kaBagHxFE/

Een zichtbare upgrade van de show; Tame Impala neemt nóg meer lasers mee! Ze hadden deze al, maar je staat echt versteld van de hoeveelheid die ze nu hebben. Ook staat de band op een kleine ophoging met daaronder nog een arsenaal aan lichten. Het lijkt net op de onderkant van een ruimteschip! Daarnaast zijn de trippy visuals ook weer van de partij. Nuchter of onder invloed; van deze lichtshow ga je zweven.

5.Genieten van Kevin Parker en co.

https://www.instagram.com/p/B0kSXS5Abhl/

Het is altijd genieten van Kevin Parker en zijn band, en ook nu is dat niet anders. Waar hij vroeger nog een wat verlegen mannetje was, staat hij nu vol zelfvertrouwen op de planken en maakt hij graag een praatje met het publiek. De andere heren blijven wat meer op de achtergrond in hun muzikale bubbel, maar ook dat is tof om te zien; niet alleen wij maar ook zijzelf genieten van de muziek.

Tame Impala

Tame Impala - Hurricane 2019
Photo: Alejandra Broersma / Festileaks

Tame Impala

Lowlands Tampe Impala
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Tame Impala werd in 2007 door Kevin Parker opgericht en hoewel Parker tourt met vaste bandleden, betreft het in de studio toch echt een soloproject. Zijn muziek is nog het best te omschrijven als psychedelische rock en in 2008 oogstte de eerste EP in thuisland Australië onmiddellijk succes.

In 2010 en 2012 volgen de eerste langspelers, namelijk InnerSpeaker en Lonerism. Laatstgenoemde wordt zelfs genomineerd voor een Grammy, maar toch brak Tame Impala pas in 2015 door bij het grote internationale publiek met het derde album Currents. Het vierde album, The Slow Rush, kwam in februari 2020 uit.

Lowlands

Lowlands 2018 Alpha Sfeer
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Over de auteur ✍️

Alejandra Broersma

Chef Planning en manusje-van-alles bij de FL feestcommissie. Student Kunst en Economie. Binnen het team bekend als de nerd die alle series kijkt. Geobsedeerd met Tame Impala en Arctic Monkeys maar kent ook alle foute twerkhits. Op festivals vaak achter de schermen aan het werk, maar in mijn vrije tijd ook wel front row te vinden als de gillende en huilende fangirl.

Meer van Alejandra