Into The Grave
Tickets
10-12 juni 2022
Nederland
Leeuwarden, Nederland

De beste metal bandnamen volgens festivalbezoekers van Into The Grave 2019

Into The Grave 2019
Photo: Jesse Boeijenga / Festileaks

Een bandnaam kiezen, het is en blijft lastig. Eenmaal doorgebroken zit je natuurlijk aan die naam vast. Vooral in de metal scene zijn er vette en bijzondere namen te vinden. Maar wat vinden bezoekers nou de beste bandnaam die bestaat?

TesseracT

Na het optreden van TesseracT vinden festivalbezoekers Erah en Kyle zittend voor de main stage. Erah vindt TesseracT dan ook één van de betere metal bandnamen. ‘Een TesseracT betekent een 4-dimensionaal object. Een concept wat voor onze hersenen super lastig te bevatten is. Je krijgt er hoofdpijn van als je dat probeert te begrijpen. En zo klinkt de muziek van TesseracT ook’. Volgens Erah is de muziek net als een wiskunde som. ‘Het is progressief, er zit rare timing is maar uiteindelijk komt het weer bij elkaar en klopt het wel. Precies zoals een TesseracT. Slim gekozen bandnaam dus’.

Katafalk en Godsmack

Into The Grave - publiek
Foto: Jesse Boeijenga / Festileaks

Feike en Michiel, twee Friezen uit de buurt van Sneek, hebben beide hun eigen mening. Feike (rechts) komt met Katafalk, een Groningse Death Metal band welke helaas niet meer bestaat. Katafalk kan een doodskist betekenen of een verhoging waar een doodskist op komt te staan. Feike zegt ‘als je als death metal band deze naam hebt, fantastische old school muziek maakt, klopt het hele plaatje gewoon. Michiel (links) komt met Godsmack. ‘Godsmack kwam gelijk in mij op, het is gewoon een vette naam. Echt metal’

Party Cannon en Death

Party Canon en Death zijn één van de beste namen volgens Eva en Gyurka uit Rotterdam. Vooral het verhaal achter de twee bands. ‘Death is eigenlijk een hele simpele naam voor een death metal band. Maar als je weet dat Death een zon, zee en strand band uit Florida is en zulke muziek zijn gaan maken.. dan hoor je gewoon in dit soort lijstjes thuis!’

‘Ook Party Cannon heeft een leuk verhaal. De poster hierboven is een aantal keer viral gegaan op het internet. Tussen alle onleesbare metal namen valt de kleurrijke bandnaam van Party Cannon gelijk op. Maar vergis je niet, Party Cannon maakt net zulke snoeiharde metal als de andere bands. Het enige nadeel is dat de poster niet meer in zwart wit geprint kan worden’ grapt Gyurka.

Powerwolf

Into The Grave - publiek
Foto: Jesse Boeijenga / Festileaks

Een goede bandnaam heeft geen uitleg nodig. Zo vindt ook Justin van 15. Hij is samen met zijn vader op Into The Grave 2019. Justin vindt de zaterdag headliner één van de beter namen heeft. ‘Powerwolf is recht voor zijn raap, je weet gelijk waar je aan toe bent. Powerwolf is powermetal met het concept van wolven en kerkelijke missen. Maar eigenlijk zegt de bandnaam dat ook al bijna. Ik ga zeker vooraan staan. Het is namelijk ook fantastische muziek’.

Katatonia

Foto: Jesse Boeijenga / Festileaks

Katatonia is een metal band uit Zweden. Jesse, 25 jaar oud, vindt het één van de betere bandnamen. ‘Metal is meestal energiek, en dat is eigenlijk het tegenovergestelde van deze bandnaam. Katatonia, eigenlijk catatonia, betekent namelijk dat je niet meer kan bewegen. Het is een psychische aandoening. Katatonia maakt dan ook niet de meest energieke metal, dus het past perfect’.

Ben jij aanwezig op Into the Grave 2019?

Ben jij naast Anthrax en Powerwolf ook aanwezig op Into The Grave 2019? Laat weten hoe je het vindt door punten te geven hieronder. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”into-the-grave”]

Into The Grave Logo

Into The Grave 2022

Locatie
Nederland
Leeuwarden, Nederland
Datum 10-12 juni 2022
Line-up
Alestorm
Red Fang
Tickets Niet meer beschikbaar.