Vandaag maakt Into The Grave 2019 bekend dat het festival voorlopig in Leeuwarden blijft, en dat er een extra podium bij komt. Tevens benoemt de organisatie de mogelijkheid tot een derde dag.

Het was lange tijd onduidelijk of het festival nog in Leeuwarden kon worden gehouden, aangezien beperkingen van het terrein de uitbreiding van het festival in de weg stonden. De organisatie besluit na overleg met de gemeente tot het toevoegen van een tweede podium. Dit bevindt zich op het gras in de buurt van de popbunker. De gemeente bekijkt daarnaast of het mogelijk is een boom te verwijderen die veel ruimte in beslag neemt. De toegenomen capaciteit van het terrein heeft ook tot gevolg dat de organisatie zich beraadt over het toevoegen van een derde festivaldag.

Bovendien kondigt Into The Grave aan dat de camping op ‘De Bult’ blijft. Dit ligt naast het Rengerspark, op zo’n tien minuten lopen van het festivalterrein. De organisatie wil in de toekomst verder uitbreiden en hiervoor is een nieuwe locatie noodzakelijk. Aangezien er nog geen concrete locaties zijn, duurt het op zijn minst tot 2021 voordat het festival verhuist.

Into The Grave 2019

Into The Grave is een metalfestival dat voor de negende keer wordt gehouden in hartje Leeuwarden. Het vindt plaats op 9 en 10 augustus, en mogelijk komt 11 augustus hier dus nog bij. De naam van het festival verwijst naar de locatie van het terrein. Het Oldehoofsterkerkhof was, zoals de naam al verklapt, voorheen een kerkhof.

Meteen na afloop van de editie van 2018 kondigde de organisatie de komst van Testament naar Into The Grave 2019 aan. Binnenkort volgen meer namen. In 2018 prijkten Gojira, Behemoth en Children Of Bodom bovenaan het affiche.

De weekendtickets gaan inmiddels over de toonbank voor € 58,50. De officiële festivalwebsite is nog niet gereed, maar voor de ticketverkoop (zowel weekend- als dagkaarten) en voor andere informatie kun je alvast terecht op de tijdelijke website van het festival.

Win 2 tickets voor Pohoda Festival!

Deze hele week maak je bij Festleaks kans op 2 weekendtickets inclusief camping voor Pohoda Festival in Slowakije. Samen met een vriend of vriendin genieten van onder andere Liam Gallagher, Lykke Li, The 1975 en Mura Masa onder een stralende zomerzon: kekke deal toch?

Michel
Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.