Into The Grave 2019 presenteert Powerwolf en meer

Powerwolf

Into The Grave 2019 maakt vandaag het eerste deel van zijn programma bekend. Onder andere Powerwolf en Anthrax zijn volgend jaar te bewonderen op het metalfestival in Leeuwarden.

Naast Powerwolf en Anthrax kondigt het festival ook acts als Meshuggah aan, die zich naast het eerder bevestigde Testament voegen. Alle toevoegingen kun je hieronder zien.

Met deze reeks prachtige namen blijkt meteen dat er wel degelijk een extra podium voor alle bands nodig is.

Powerwolf

Powerwolf is een Duitse powermetalband. De band werd in 2003 opgericht door de broers Charles en Matthew Greywolf, en al snel voegden zich Stéfane Funèbre en Falk Maria Schleger bij de broers. Echter, een zanger was nog altijd niet gevonden. Dit weerhield de band zich er niet van alvast nummers te schrijven, en op een vakantie in Boekarest ontmoette de groep Attila Dorn, die de zanger zou worden. In 2005 kwam Return in Bloodred, het eerste album van de band, uit. In de jaren erna werden nog eens zes platen gepresenteerd. Het meest recente album komt uit dit jaar en heet The Sacrament of Sin. Met deze plaat is de band momenteel bezig aan een Europese tournee.

Into The Grave 2019

Foto: Humphrey Paap

Metalfestival Into The Grave vindt in 2019 voor de negende keer plaats in hartje Leeuwarden. Het speelt zich af op 9 en 10 augustus, en mogelijk komt 11 augustus hier nog bij. De naam van het festival verwijst naar de locatie van het terrein. Het Oldehoofsterkerkhof was, zoals de naam al verklapt, voorheen een kerkhof. Vanaf de editie in 2019 maakt de organisatie gebruik van liefst twee podia.

Dit jaar verzorgen namen als Powerwolf, Anthrax, Testament en Queensrÿch een optreden op Into The Grave. In 2018 prijkten Gojira, Behemoth en Children Of Bodom bovenaan het affiche.

Voor meer informatie over het festival en voor de ticketverkoop kun je terecht op de website van het festival. De weekendkaarten gaan over de toonbank voor € 58,50, terwijl dagkaarten voor de vrijdag en zaterdag respectievelijk € 33,50 en € 43,50 kosten.

Over de auteur ✍️

Michel Stempher

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

Meer van Michel