Liam Gallagher lijkt aan nieuw album te werken

Photo: Liam Gallagher at EXIT 2017 by Jelena Ivanovic

Liam Gallagher lijkt druk in de weer met een nieuwe plaat. Op Instagram verscheen een kort filmpje waarin Gallagher zingt in een studio.

Of je het nu leuk vindt, of niet: het is nooit stil rondom de broertjes Gallagher. Ditmaal is het de beurt aan Liam. De Amerikaanse producer Andrew Wyatt – co-producer van Liams album As You Were – postte in zijn Instagram-story een kort filmpje waarin Liam aan het zingen is. Hoewel video geen geluid bevat, lijkt het te gaan om een studiosessie voor een nieuwe plaat. Mogen we binnenkort nieuw materiaal van de voormalig Oasis-zanger verwachten?

Video of Liam Gallagher recording the follow up to his ‘As You Were’ album has been posted by Andrew Wyatt.

? wyattish pic.twitter.com/Lm6JbzdXU4— Latest Oasis News (@scyhodotcom) 4 januari 2019

Met of zonder nieuw materiaal: Liam doet ook aankomende zomer Europese festivals aan. De Britse zanger is aangekondigd voor Pohoda Festival en hintte eerder al naar een optreden op Glastonbury. Waar gaan we Liam nog meer zien?

Liam Gallagher

Photo: RANKIN

Liam Gallagher ken je ongetwijfeld als voormalig frontman van Oasis. De band werd in 1991 door Liam opgericht en kende vele grote successen. De band werd echter altijd ook gekenmerkt door ruzie’s tussen de beiden Gallagher broers.

In 2009 gooien Liam en zijn broer Noel de handdoek in de ring. Oasis gaat uit elkaar en Liam richt samen met de overgebleven leden de band Beady Eye op. Beady Eye blijkt toch niet helemaal te zijn wat Liam voor ogen had en in 2014 houdt ook deze band op te bestaan.

In 2017 besluit Liam definitief solo te gaan en in datzelfde jaar komt zijn album As You Were uit. Het album blijkt een schot in de roos te zijn met hits als ‘Wall Of Glass’, ‘For What It’s Worth’ en ‘Paper Crown’. In 2018 stond Liam nog op andere Rock En Seine en Sziget. In 2019 komt daar Pohoda Festival bij.