Rico & Sticks special guest bij De Staat op Lowlands 2019

Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Vrijdag is het zover: dan gaat Lowlands officieel van start. Aan De Staat de eer om deze eerste dag te headlinen. Het belooft een speciale show te worden, want de Nijmeegse band neemt niemand minder dan Rico & Sticks mee als special guest!

Dat maakt de band bekend op zijn social media. Rico & Sticks, van de legendarische hiphop-groep Opgezwolle, zullen De Staat gaan vergezellen tijdens de headlineshow van de groep rond zanger Torre Glorim. De heren spelen aanstaande vrijdag vanaf 21:45 in de Alpha.

https://www.instagram.com/p/B1G2YUsoHcp/?igshid=gjne1l25k53i

De show van De Staat is dit jaar extra speciaal. Oorspronkelijk stonden namelijk niet zij, maar The Prodigy geprogrammeerd als headliner van de vrijdag. Na het overlijden van frontman Keith Flint, annuleerde de band alle optredens. Lowlands vond in De Staat een waardige vervanger voor de legendarische dance-act. 

De Staat

De Staat - Lowlands 2018
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

De Nijmeegse rockband De Staat bestaat sinds 2007. Het eerste album zag in 2009 het levenslicht en sindsdien timmeren Torre Florim en zijn mannen stevig aan de weg. Je kunt de band kennen van hits als ‘Peptalk’, ‘Witch Doctor’ en het meer recente ‘KITTY KITTY’. 

Op 18 januari 2019 is het vijfde studioalbum Bubble Gum uitgekomen. Ter ere van deze plaat maakt De Staat deze zomer weer een rondje langs de festivalvelden. De band speelt onder meer op Lowlands, Down The Rabbit Hole, Zwarte Cross en Appelpop.

Lowlands 2019

Photo: Bart Heemskerk (Lowlands 2018)

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Lowlands Logo

Lowlands 2024

Locatie
Nederland
Biddinghuizen, Nederland
Datum 16-18 augustus 2024
Tickets Helemaal hartstikke uitverkocht.