Terugkijken: de 5 beste festivalconcerten van Lowlands 2019

1518
De Staat
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

We zijn nog steeds een beetje verdrietig dat het prachtige weekend op Lowlands ten einde is gekomen, maar het gaat elke dag een klein stukje beter. Dit mede door al het pracht wat nu al terug te kijken is. We nemen aan de hand van 5 concertregistraties de allerbeste shows met je door.

We gaan van De Staat naar Paul Kalkbrenner, met tussendoor ook nog haltes bij onder meer Twenty One Pilots. Deze 5 concerten zijn zo mooi, dat we ze graag nog een keer met jou willen beleven. Let’s go!

1. De Staat

We beginnen onmiddellijk met de headliner van dag één: De Staat. Aanvankelijk is het helemaal niet de bedoeling dat De Staat deze spot inneemt, maar na het tragische overlijden van The Prodigy-frontman Keith Flint kan de show van deze groep geen doorgang meer vinden. De band rondom Torre Florim blijkt een uitstekende vervanger, gezien zijn 3e plek in de Lowlands Top 25. De Staat begint de set overigens met een prachtig eerbetoon aan Keith Flint in de vorm van een intieme cover van Prodigy’s grote hit ‘Firestarter‘.

2. Franz Ferdinand

Als tweede nemen we een kijkje in de muzikale keuken van Franz Ferdinand. De indie-rockband bewijst met zijn 5e plek in de Lowlands Top 25 een zeer strakke liveshow in huis te hebben. Het is dus een heel goed idee om het komende uur te reserveren voor het terugkijken van deze prachtige uitvoering van de mannen.

3. Twenty One Pilots

Met een 6e plek net buiten de Lowlands Top 5 beland, maar Twenty One Pilots heeft altijd een waanzinnige show in petto. Zo ook die in Biddinghuizen. Al helemaal aan het begin van het optreden zetten ze op het podium een auto in lichterlaaie, zodat iedereen meteen wakker is. Gedurende de rest van de show spat de energie van het jonge tweetal ervan af, waardoor het geen moment saai wordt.

4. Anderson .Paak & The Free Nationals

Oke, het is dan wel niet het complete optreden van Anderson .Paak & The Free Nationals, maar de 23 minuten die we wel tot onze beschikking hebben zijn lang genoeg om een indruk te krijgen van de gig. De energie en vrolijkheid van .Paak zijn buitengewoon aanstekelijk en we weten dan ook zeker dat je met een grote glimlach op je gezicht naar deze beelden kijkt.

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

5. Paul Kalkbrenner

Paul Kalkbrenner sluit de reeks af. Het is niet voor niks dat we juist met hem eindigen, want deze danceshow is gewoon een lust voor het oor. De Alpha ging vorige week vanzelfsprekend volledig uit de plaat tijdens dit concert. We krijgen 22 minuten op ons bordje geserveerd en deze smaken naar veel meer.

Was je aanwezig op Lowlands 2019?

Lowlands 2019

Lowlands 2019 Sfeer / Alpha
Photo credit: Kamiel Scholten / Festileaks

Lowlands 2021 From Home

Dit weekend geen Lowlands. Alweer. Dat hakt erin, maar aan ons allen de taak om de vibe van het door ons zo geliefde polderfestival springlevend te houden. Het is dus (toch nog) Lowlands-week op Festileaks. We pakken de hele week uit met tal van specials rondom Lowlands: van een online escape room, via een reeks terugblikken en artiest spotlights tot een verkiezing naar de beste LLine-up ooit. Share the LLove!

Mijn eerste festivalbezoek was in 2012 op Pinkpop, waarvoor ik op het allerlaatste moment een gratis ticket ontving. Sindsdien ben ik veel meer in het festivalleven gegroeid en bezoek ik ieder jaar wel twee grote festivals. Gedurende al deze liveshows heb ik een eigen muziekvoorkeur ontwikkeld: metal + alternatieve rock. Mijn favoriete bands zijn bijvoorbeeld System Of A Down, Tool en Within Temptation, maar ook rustigere bands zoals Radiohead en Sonata Arctica vind ik zeer goed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.