The Prodigy bezig met nieuwe muziek

Photo: Mike Van Cleven (2018)

The Prodigy is nieuwe muziek aan het maken. De mannen lieten dit vandaag weten via social media.

Vandaag kondigden Liam Lowlett en Maxim Reality aan dat ze bezig zijn met nieuwe tunes. Wanneer het nieuwe materiaal verschijnt, is nog niet bekend. Check de Instagram-post van de mannen hieronder.

Eerder dit jaar overleed frontman Keith Flint. De heren annuleerde hierdoor alle geplande optredens, waaronder een headlineshow op Lowlands. Over de toekomst van de groep was nog geen informatie beschikbaar. In ieder geval zijn de mannen wel weer terug aan het werk in de studio.

The Prodigy

The Prodigy

The Prodigy ontstond in 1990 in Essex, Engeland. Daar ontmoeten Keith Flint en Leeroy Thornhill de dj Liam Lowlett. Op advies van die laatste voegt de MC Maxim Reality zich bij het drietal en de rest is geschiedenis. Er werden 7 studioalbums uitgebracht, waarvan op 2 november 2018 de meest recente:  No Tourists. Met hits als ‘Voodoo People’, ‘Firestarter’, ‘Take Me To the Hospital‘ en ‘Smack My Bitch Up’ speelden de heren jarenlang menig poptempel en festivalweide plat.

De single Out Of Space vierde vorig jaar nog zijn 26e verjaardag. Deze single betekende de grote doorbraak voorde groep.

Over de auteur ✍️

Joëlle van Wissen

Linksvoor te vinden bij meet-ups, FESTEN of andere Festileaksfeestjes. Dol op elektronische beukplaten, harde festivalanthems en glitterende disco. Staat vooraan bij Oscar and the Wolf en Dua Lipa. Struint samen met Irene alle goede slettendisco's af. Hoopt ooit Michael te vinden op de festivalweides.

Meer van Joëlle