Tool releaset eerste single van het nieuwe album

Photo: Travis Shinn

Tool fans hebben er lang op moeten wachten maar eindelijk is het zo ver. Tool brengt het eerste nummer na 13 jaar uit.

Ondanks dat de band al eerder 2 nieuwe nummers heeft gespeeld op Rockville Festival in Florida, Verenigde Staten, is dit het eerste nummer van het nieuwe album officieel uitgebracht is. Het nieuwe album Fear Inoculum komt pas 30 augustus uit. Het nieuwe nummer, gelijknamig aan de albumtitel duurt maar liefst 10 minuten. Check het nummer hieronder.

Ook op Rock Werchter waren afgelopen zomer al twee nieuwe nummers te horen. Het allesvernietigende optreden op de weide kreeg vooral veel enthousiaste reacties.

Tool

Tool

Tool is een progressieve metalband uit Los Angeles. De band wordt gezien als een van de grootste bands van jaren 90, bekend om de krachtige songteksten en dreigende nummers. De grootste hits zijn ‘The Pot’ en ‘Schism’. Voorheen wilde de groep niet op Spotify gevonden worden. Daar is sinds 2 augustus verandering in gekomen. Tegenwoordig zijn alle albums van Tool op Spotify te vinden.

Tool staat erom bekend dat de bandleden de tijd nemen voor het uitbrengen van hun platen. Het meest recente album 10,000 Days is inmiddels alweer 13 jaar oud. Fans staan ongetwijfeld te trappelen voor de release van het nieuwe album op 30 augustus. Na de eerste festivalshow van de band in 2019 zijn met ‘Invincible’ en ‘Descending’ de eerste nieuwe songs alvast gekend.