De beste reacties op de show van Tool op Rock Werchter 2019

Photo: Travis Shinn

De Werchtervrijdag stond in het teken van de comebackshow van Tool. De rockband was in 2007 voor het laatst in België te zien en dat zorgde voor hoge verwachtingen bij het publiek. Festileaks zet de beste reacties op social media voor je op een rijtje.

Over smaak valt niet te twisten en op sociale media nemen mensen sowieso zelden een blad voor de mond. Hieronder zie je de meest uiteenlopende reacties op de show van Tool op Rock Werchter 2019.

Een show van de buitencategorie

https://www.instagram.com/p/BzSiCfjI5U0/

De reacties na het optreden van twee weken geleden in de Ziggo Dome waren al erg lovend. Ook in Werchter bracht Tool gisteravond een show uit de buitencategorie. Maynard James Keenan en co. mochten het hoofdpodium afsluiten met een anderhalf uur durend optreden.

Er is niets van Tool’s lange sabbatical te merken

https://www.instagram.com/p/BzSgkmRoE6q/

Ondanks de stilte die er rond de band hing lijkt Tool niet stilgezeten te hebben. De band klinkt misschien wel strakker dan ooit. met fenomenale uitvoeringen van ‘Jambi’, ‘Schism’ en het afsluitende ‘Stinkfist’ brengen de Amerikanen Werchter in complete extase.

De reacties op het optreden zijn laaiend enthousiast

De passages van Tool in Europa worden vrijwel overal zeer positief ontvangen. Ook Geert is er duidelijk over: Tool krijgt de volle lading sterren. De indrukwekkende lichtshow in combinatie met de soms wat lugubere beelden op de videoschermen zorgen voor een overdonderende ervaring.

Het beste optreden op Werchterse grond

Sommigen durven zelfs nog een stap verder te gaan en noemen het optreden van Tool het beste wat zij zagen op Rock Werchter. Daarmee hopen we dat de volgende show van Tool niet opnieuw zolang op zich laat wachten. Met een nieuw album in het verschiet gaan we daar maar niet vanuit.

Een allesvernietigend optreden

https://www.instagram.com/p/BzSgXHOIAYi/

Allesvernietigend en intens is wellicht een goede omschrijving van het optreden in Werchter. Een spot na The Cure zorgt direct voor hoge verwachtingen, maar Tool liet zich hier niet door van de wijs brengen.

Tool lost de verwachtingen ruimschoots in

De positieve reacties bleven binnenstromen afgelopen nacht. De band trapte hun optreden rond 00:30 uur af en liet de Werchterse weide rond 02:00 uur voor wat het was. Wat er in de tussentijd gebeurde was ook voor Rimko onvergetelijk.

Tool levert wat er verwacht wordt

https://www.instagram.com/p/BzSe-epo0L0/

Tool is een van de meest legendarische gitaarbands van het moment. Met maar vier studioalbums achter hun naam, waarvan 10,000 Days uit 2006 de meeste recente is, heeft de band een cultstatus verworven. Toch levert de Amerikaanse groep wat er van hen verwacht wordt. Een banger van een band.

Weinig interactie met het publiek

Niet iedereen is even positief. Na het optreden van The Cure viel Tool voor sommige mensen wat tegen. Dat zanger Maynard James Keenan daarnaast weinig interactie heeft met het publiek valt niet bij iedereen in goede aarde. Toch is ook Harm het op muzikaal gebied eens met de vele anderen: Tool zette een retestrak optreden neer.

Wat vond jij van Rock Werchter 2019?

Ben jij op Rock Werchter geweest dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vindt. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”rock-werchter”]

Rock Werchter 2019

Photo: Ben Houdijk (Rock Werchter 2019)

Rock Werchter vond dit jaar plaats van 27 tot en met 30 juni. De line-up werd aangevoerd door The CureP!nkMuseFlorence & The MachineTool en Mumford & Sons. Beluister ook onze Spotify-playlist van het festival om nog even na te genieten, of naar de Festivalpodcast live vanaf de Werchterweide.

Rock Werchter Logo

Rock Werchter 2019

Locatie
België
Werchter, België
Datum 27-30 juni 2019
Tickets Niet meer beschikbaar.