5 dingen die we verwachten van Foo Fighters op Sziget 2019

Komende dinsdag 13 augustus keren de Foo Fighters voor het eerst sinds 1997 terug naar het eiland van de vrijheid in Hongarije: Sziget 2019. Hoe gaat de show van de Amerikanen eruit zien? Wij vertellen het je!

Dat in de shows van Foo Fighters kneiter luide gitaren en harde drums niet te missen zijn hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Maar dat is niet het enige waar ze goed in zijn: Deze 5 dingen gaan we ook terug zien in Boedapest!

Een 24-jarige setlist

Foo Fighters Setlist Koengen, Bergen, Norway, Europe 2019

Edit this setlist | More Foo Fighters setlists

Met het vrij nieuwe album Concreat & Gold staan Foo Fighters op de planken op Sziget 2019. Dat zien we ook terug in de setlist. Echter vliegen ze altijd door een groot gedeelte van hun discografie heen. Ook nummers van Echoes, Silence, Patience & Grace, The Colour And The Shape, Wasting Light en debuutalbum Foo Fighters komen steevast terug: headbang guarentee!

Ze leren kennen

https://www.youtube.com/watch?v=erz33ixfGQQ

Foo Fighters zorgen ervoor dat je zeker niet vergeet wie eigenlijk in de band speelt. Hoe? Door in plaats van een standaard voorstelrondje te doen, ze bij elk bandlid een fragment spelen van een van de invloeden van het desbetreffende bandlid. Zo hoor je onder andere Ramones, Alice Cooper, Queen, ZZ Top en Black Sabbath terug in de set. Welke het worden mag een verassing zijn. Maar dat ze komen, weten we vrij zeker.

Eren van grootheden

Dat de frontman van Foo Fighters, Dave Grohl, voorheen op een ander plek op het podium zat is voor velen geen nieuwtje: Dave Grohl was namelijk de drummer van grungelegende Nirvana. Om af en toe dit plekje terug te pakken moet dan ook een prikkel zijn voor Grohl. Tijdens de Queen cover ”Under Pressure” wisselt hij dan ook al te graag van plek met drummer Taylor Hawkins, die dan in de schoenen stapt van een van zijn grote helden: Freddy Mercury.

Al is Queen niet altijd aan de beurt om geeerd te worden. Ook Jane’s Addiction, Tom Petty en een greep anderen zijn wel eens voorbij gekomen.

Up in the air

Drummers zitten altijd vast op hun plek, dat blijft natuurlijk ook niet altijd geweldig. Maar ja, met een drumstel is het lastig om over het podium te vliegen. Oplossing? De lucht in! Taylor Hawkins zal tijdens zijn drumsolo een nieuw uitzicht krijgen op het publiek van Sziget 2019: een meter of 40 hoger.

De legende genaamd Dave Grohl

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Ruth (@kuraikaoru) op

Dave Grohl leeft rock ’n roll. Dit laat hij ook duidelijk merken op het podium. Elke noot komt eruit met gevoel, zingend of schreeuwend. De hele show door mogen we, tussen alle meeblérende fans, gaan genieten van krijsen zolang als zijn lokken. Over zijn lokken gesproken, die zul je zelden stil zien. Net zoals de sympathieke Grohl zelf over het podium vliegt, wapperen zijn haren in alle richtingen die je kunt verzinnen.

Foo Fighters

Foto: Brantley Gutierrez

Foo Fighters is een Amerikaanse rockband die bestaat uit zes leden. Dave Grohl richtte de band in 1994 op naar aanleiding van het uiteen vallen van Nirvana na de dood van Kurt Cobain. Hun nieuwe album Concrete and Gold kwam september 2017 uit, en met dit album werd het startschot voor de tour gelost. In 2019 zijn de Amerikanen te zien op o.a. Lollapalooza Stockholm en Sziget.

Sziget 2019

Sziget Festival
Foto: Sandor Csudai (Rockstar Photographers)

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport.

Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen