Foo Fighters en meer naar Lollapalooza Stockholm 2019

Photo credit: Brantley Gutierrez

Lollapalooza Stockholm 2019 maakt de eerste namen bekend. Onder meer Foo Fighters, Travis Scott en Lana del Rey zijn in de zomer te zien op het Zweedse festival.

Daarnaast kondigt de organisatie ook de komst van onder andere Bring Me The Horizon, The 1975 en Greta van Fleet aan. In totaal zijn er zo’n dertig acts bevestigd. Een compleet overzicht van alle namen vind je hieronder.

Voor Foo Fighters is dit een uitbreiding op de Europese data die werden bekendgemaakt. Eerder werd al duidelijk dat de Amerikaanse band een dag na Lowlands en Pukkelpop een optreden geven in Dublin. Met de bevestiging van Lollapalooza wordt de kans op een grote Europese tour met daarin ook een Nederlandse show weer een stukje groter. De band liet al weten in 2019 naar Europese en Amerikaanse festivals te komen.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Foo Fighters

Photo: Brantley-Gutierrez

Foo Fighters is een rockband uit Seattle. De band is in 1994 opgericht door Dave Grohl, nadat Nirvana ophield te bestaan na de dood van Kurt Cobain. In 1995 kwam het gelijknamige debuutalbum van de band uit, waarmee ze al snel groot werden. De grote doorbraak kwam echter in 1997, met de release van The Colour and the Shape. Op dit album stonden onder andere nummers als ‘Monkey Wrench’, ‘My Hero’ en publieksfavoriet ‘Everlong’. Sindsdien is Foo Fighters één van de grootste rockbands van de wereld, met inmiddels negen studioalbums op zak. Daarnaast heeft de band met Dave Grohl één van de meest charismatische frontmannen, die menig festival al wist af te breken. Afgelopen jaar stonden de heren nog onder meer op Pinkpop en Rock Am Ring.

Lollapalooza Stockholm 2019

Wereldwijd gezien is het festival in Stockholm de zevende editie van het Lollapalooza-concept. Van 1991 tot 1997 kende het beroemde festival geen vaste locatie. Daarna streek het neer in Chicago voor de eerste vaste editie. In 2011 vond de eerste uitbreiding naar het buitenland plaats en werd ook Chili gastheer. Niet veel later volgden Brazilië en Argentinië. Sinds 2016 is Lollapalooza in Europa te bezoeken.

Zweden is het derde Europese gastland van Lollapalooza. Voor de Zweedse hoofdstad is het de eerste editie van het wereldwijde evenement. Op 28 en 29 juni 2019 is Gärdet in Stockholm de ‘place to be’. Voor een combiticket betaal je omgerekend zo’n € 200,-. Tickets zijn vanaf 5 december te koop. Voor meer informatie ga je naar de website.