5 dingen die we verwachten van Ed Sheeran op Sziget 2019

Ed Sheeran

In 2018 scoorde hij één van de grootste hits ooit, dit jaar werkt hij samen met de groten der aard en binnenkort betreedt hij het grootste podium van Sziget. We hebben het natuurlijk over Ed Sheeran. ’s Werelds favoriete ginger geeft deze week z’n grootste festivalshow van het jaar. Om je voor te bereiden zetten wij onze verwachtingen alvast op een rijtje.

1. Een vernieuwde setlist

Ed Sheeran Setlist Firenze Rocks Festival 2019 2019, ÷

Veel festivals doet Ed Sheeran niet in 2019, maar een blik op z’n setlist op Firenze Rocks geeft een idee van wat we kunnen verwachten op Sziget. De afgelopen jaren heeft de Britse singer-songwriter veel hits op z’n naam gekregen. Knallers zoals ‘Castle on the Hill’, ‘Perfect’ en ‘Sing’ mogen dan ook niet ontbreken. Onlangs is het nieuwste studio-album van Sheeran uitgekomen: No.6 Collaborations Project. Geen twijfel over mogelijk dat we ook singles van deze plaat te horen krijgen komende week.

2. Perfecte cross-overs

Wat doe je als je een hele rits wereldhits en slechts beperkte tijd hebt? Juist, je speelt ze gewoon door elkaar heen. Ed Sheeran is ondertussen een echte meester in deze zogenaamde cross-overs. Als een ware Daft Punk laat hij de ene track naadloos overlopen in de volgende. Een blik op de setlist verraadt als cross-overs als ‘Don’t’/’New Man’, ‘Lego house’/’Give me Love’ en ‘Poor Wayfaring Stranger’/’I See Fire’. Het is altijd weer wachten tot de gemeenschappelijke herkenning toeslaat als de eerste akkoorden van het volgende nummer doorklinken. Zin in!

3. Een doodnormale jongen, die Ed Sheeran

Ed Sheeran

“Hij is zo lekker gewoon gebleven” is bijna zo cliché als een maretak met kerst. Er zijn echter weinig artiesten waar dit cliché zo nadrukkelijk op van toepassing is als bij Ed Sheeran. Kijk er niet raar van op als je op Sziget een van de grootste artiesten ter wereld in een doodnormale spijkerbroek en een t-shirt met een printje het podium op ziet lopen. Ook in z’n manier van doen, praten en interactie met het publiek is hij heerlijk normaal. En interactie, die is er genoeg.

4. Ed Sheeran de one man band

Een artiest is vaak meer dan de frontman of -vrouw alleen, wanneer je ze live ziet worden ze vaak ondersteund door een voltallige band. Niet bij Ed Sheeran. Kijk er niet vreemd van op als de singer-songwriter moederziel alleen het hoofdpodium van Sziget betreed met niets meer dan zijn gitaar om zijn schouders. Toch weet hij al zijn tracks met dezelfde energie, bombast en aanstekelijkheid te brengen als in de studio. Met behulp van zijn loop station, gitaar en stem weet hij elke ritmische partij, elke melodie en elk detail perfect tot uitvoering te brengen.

5. Een eindeloze afsluiting

Kun jij maar geen genoeg krijgen van Ed Sheeran? Dan ga je smullen van het laatste nummer. ‘Edje’ sluit zijn shows namelijk steevast af met ‘You Need Me, I Don’t Need You’: een relatief onbekende track die op zijn debuutalbum slechts 3:40 in beslag neemt. Live weet Sheeran dit echter op te rekken tot een dikke tien minuten. Hij rapt erop los, speelt z’n gitaar harder dan ooit tevoren en gaat volledig los op z’n loop station. Het lijkt een eindeloze set, en laten we eerlijk wezen, wat wil een festivalganger nu nog meer?

Sziget 2019

Winactie Sziget 2019

Sziget keert in 2019 terug voor de 27e editie. Het festival vindt plaats van 7 tot en met 13 augustus op het Óbuda-eiland, in hartje Boedapest. Voor de scherpe geest: het festival communiceert een dagje minder, maar duurt nog steeds even lang als voorgaande jaren. Dit om de laatste nacht van het festival niet te verwarren met een complete programmering gedurende de dag. Wil je weten hoe het er vorig jaar aan toe ging in Hongarije? Lees dan ons festivalrapport.

Tickets voor het festival zijn nu te koop via de website.

Sziget Logo

Sziget 2024

Locatie
Hongarije
Boedapest, Hongarije
Datum 7-12 augustus 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen