De mogelijke festivalshows voor Green Day in 2020

Foto: Frank Maddocks

Gisteren heeft Green Day aangekondigd samen met Fall Out Boy en Weezer te gaan touren in 2020. Ondanks het volle schema zijn er een paar gaten rond juni en juli. Gaan wij de punkband aankomende zomer terug zien op de festivals?

Met de aankondiging van een nieuw album heeft de band ook een tour aangekondigd. Deze wereldwijde tour gaat ook onder andere langs Groningen (14 juni) en duurt zo’n 6 maanden. Toch zit er een aantal gaten tussen de tourdata. Zo staan er tussen 4 juni en 9 juni bijvoorbeeld geen concerten gepland. Ook zit er tussen 30 juni en 16 juli opvallend veel ruimte. Zou dit een bezoek van Green Day op de Europese festivals betekenen?

De volgende festivals vallen tussen deze ‘pauzes’ in de tour.

  • Rock am Ring/Rock Im Park (5 t/m 7 juni)
  • Rock in Rio Lisboa (20 t/m 28 juni)
  • Roskilde (27 juni t/m 4 juli)
  • NOS Alive (9 t/m 11 juli)
  • Bilbao BBK (9 t/m 11 juli)
  • FIB Benicassim (datum 2020 nog onbekend)

Green Day

De Amerikaanse band Green Day is één van de grootste punkrockbands ter wereld. De band, bestaande uit Billie Joe Amrstrong, Mike Dirnt en Tré Cool, brak door met album Dookie. De band scoorde veel hits, waaronder ‘Boulevard Of Broken Dreams’, ‘When I Come Around’ en ‘Basket Case’. Hun laatste plaat Revolution Radio verscheen in 2016. In 2017 speelden de heren nog op Pinkpop. Inmiddels heeft de groep vijf Grammy’s op zak en lijkt nog niet klaar met muziek maken. Tijdens hun aanstaande Hella Mega Tour doen ze verscheidene landen aan samen met collega-rockers Weezer en Fall Out Boy.