Fotoverslag: waarom we sowieso terugkeren naar Lollapalooza Berlin

Lollapalooza Berlin
Photo: Stephan Flad (Lollapalooza Berlin 2018)

De vijfde editie van Lollapalooza Berlin is officieel beëindigd. Daarom checken we nu alvast alle hoogtepunten van het afgelopen weekend, om zo te laten zien waarom we volgend jaar terugkomen voor meer! Of heeft iemand een terugspoelknop?!

Locatie

Lollapalooza Berlin
Photo: Rosa Walker / Festileaks

De locatie van Lollapalooza Berlin is uniek. Het festival vindt namelijk plaats bij het historische Olympiastadion, waar in 1936 de Olympische Spelen plaatsvonden. Want zeg nu eens eerlijk: hoeveel mensen kunnen zeggen dat ze piekten bij Kings of Leon of Kraftwerk – op dezelfde plaats waar gouden medailles zijn gewonnen? Dat is namelijk alleen weggelegd de Lolla Berlin bezoeker!

Publiek

https://www.instagram.com/p/B2Rdd9XIpKP/?utm_source=ig_web_copy_link

Dit weekend stond in het teken van zowel jong als oud. Elke leeftijdscategorie werd namelijk vertegenwoordigd. Ook was er zelfs een speciale plek voor kinderen. Daarnaast natuurlijk nog de nodige vlaggen, waaronde Mexico, Nederland en nog zo ontzettend veel meer. Het festival is dus niet alleen divers qua line-up, maar ook qua publiek.

Sfeer

https://www.instagram.com/p/B2OthCZjlXc/?utm_source=ig_web_copy_link

De sfeer op het festival was het hele weekend door uitermate fantastisch. Hoewel het een paar keer flink heeft geregend, konden zelfs de natte poncho’s de pret niet drukken. Festivalgangers lieten bijvoorbeeld continu hun favoriete liedjes over het terrein schallen.

Line-up

https://www.instagram.com/p/B2MFNa2i2-Q/?utm_source=ig_web_copy_link

Lollapalooza Berlin staat bekend om de diverse line-up en dit jaar was geen uitzondering. Onder meer Khalid, Twenty One Pilots en Martin Garrix sierden dit jaar het affiche. Er was dus voor ieder wat wils! Vergeet ook niet ons vorige artikel te checken over de diversiteit van de line-up van Lollapalooza Berlin 2019!

Happy Hour

Lollapalooza Berlin
Photo: Rosa Walker / Festileaks

Elke dag presenteerde het festival op bepaalde tijden het ‘Happy Hour’. Tijdens deze gouden uren kregen festivalgangers de beste deals. Hier hebben we natuurlijk gretig gebruik van gemaakt. Desperados, twee plus één gratis? Geef ons er maar zes!

Randprogramma

Rosa Walker / festileaks

Het randprogramma van Lollapalooza Berlin is ontzettend uitgebreid. Van een kermis tot acrobaten en grote dansende dieren, er is altijd iets te doen of te zien. Wij hebben zeven van deze randactiviteiten voor je op een rijtje gezet.

Finale

https://www.instagram.com/p/B2Kgaz8CF2T/?utm_source=ig_web_copy_link

Een bitterzoet moment voor iedereen. Het laatste nummer wordt gedraaid, je vertoont nog één keer je beste dansmoves en ziet het prachtige vuurwerk boven je hoofd. Toch konden we geen betere manier verzinnen om Lollapalooza Berlin 2019 af te sluiten!

Dat was het voor dit jaar! We hebben ons dit weekend kapot gedanst en gezongen, maar we zouden het zonder aarzelen weer doen. Lollapalooza Berlin, tot volgend jaar!

How did you enjoy Lollapalooza Berlin 2019?

Were you at Lollapalooza Berlin 2019 too? We would like to know how you experienced the festival. Below, you can rate the festival in seven different categories. Later this month, we conclude which festivals were the best during the Festileaks Festival Awards. Participation is voluntary and anonymous.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”lollapalooza-berlin”]

Lollapalooza Berlin 2019

Lollapalooza Berlin 2018
Photo: Stephan Flad (Lollapalooza Berlin 2018)

Lollapalooza Berlin is een jaarlijks terugkerend muziekfestival bij het Olympiastadion in de Duitse hoofdstad Berlijn. Onder meer Muse, Kings of Leon, David Guetta and Kraftwerk stonden eerder op de planken van het festival. Dit jaar sierden onder meer Twenty One Pilots, Billie Eilish en Martin Garrix het affiche. Meer informatie vind je op de officiële website.

Lollapalooza Berlin Logo

Lollapalooza Berlin 2023

Locatie
Duitsland
Berlijn, Duitsland
Datum 9-10 september 2023
Line-up
Imagine Dragons
David Guetta
Tickets Kopen