5x ultieme festivalvakanties

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers

Stel je voor: je hebt jouw ultieme festivalverhaal opgestuurd. Op zaterdag 6 maart hoor je dat je gewonnen hebt, hoera! Je krijgt een festivalvakantie voor twee cadeau. Maar nu de hamvraag: waar ga je heen? Vandaag zetten we een aantal festivals op een rij waar je uit kunt kiezen en waar je dé ultieme festivalvakantie kunt beleven – mocht je winnen natuurlijk…

1. Balaton Sound

Balaton Sound Header
Photó: Fűrész Zsolt

Balaton Sound = festivalvakantie. Het Hongaarse festival ligt aan het Balatonmeer, waar je overdag je handdoekje aan het water neerlegt om bij te kleuren, terwijl je uitkatert van de nacht ervoor. Als je aan het eind van de middag weer helemaal opgeladen bent, start het programma, dat uit de crème de la crème van de EDM-wereld bestaat. Tot diep in de nacht geniet je hier van de vetste (laser)shows en mogen de voetjes van de vloer, om de volgende ochtend je roes weer uit te slapen op het strand en de rest van de dag te chillen, zwemmen en zonnen. Het festival is een echt feestwalhalla en draait om niets anders dan dansen in de nacht en keihard chillen overdag. Kan het leven nog beter?

2. Electric Castle

Electric Castle 2018

Ieder jaar in juli wordt het Roemeense Bánffy kasteel omgetoverd tot één groot walhalla aan kunst, lichtinstallaties en natuurlijk muziek. Op Electric Castle kom je ogen en oren tekort als je probeert om alles in je op te nemen. Het decor van het kasteel biedt een sprookjesachtige omgeving, waarin de randprogrammering dag en nacht doorgaat. Of je nu zin hebt om helemaal te ontspannen met een yogasessie, te gamen of een creatieve workshop wilt doen, alles is te vinden in het Bánffy kasteel. De line-up van Electric Castle is ieder jaar gevarieerd, dus zelfs als je die vriend of vriendin meeneemt met een totaal andere muzieksmaak dan jij, komen jullie beide aan jullie trekken. En ook niet onbelangrijk; wist je dat Electric Castle één van de beste food line-ups heeft en in 2018 zelfs de Festival Award voor ‘Beste Eten & Drinken’ won?

3. Sziget

Sziget 2018
Photo: Rockstar Photographers

Natuurlijk mag Sziget niet ontbreken in deze lijst. Want het Óbuda-eiland, dat één week per jaar omgetoverd wordt tot een oneindigheid aan muziek, theater, kunst, sport en nog zo veel meer, biedt natuurlijk dé perfecte locatie voor een geweldige festivalvakantie. Of je nou de grootste liveacts wilt zien op het hoofdpodium, een heus circus wilt bezoeken of zin hebt om te chillen op het strand, alles is mogelijk op het Hongaarse festival. Zelfs als je er zeven dagen vertoeft en iedere dag iets anders doet, ga je nog steeds naar huis met het gevoel dat je nog niet eens de helft van het terrein gezien hebt. En wat dacht je ervan om Sziget te combineren met een citytrip Boedapest, waar je binnen no time midden in het centrum staat? Wat je ook zoekt tijdens jouw festivalvakantie, Sziget biedt het allemaal!

4. Lollapalooza Berlin

Photo: Johannes Riggelsen (Lollapalooza Berlin 2017)

Iets dichter bij huis – maar nog steeds een stukje met de bus of trein – kun jij jouw festivalzomer ideaal afsluiten met Lollapalooza Berlin, dat jaarlijks in september plaatsvindt. Het oorspronkelijk Amerikaanse festival vond in 2015 voor het eerst plaats in Berlijn en keert sindsdien jaarlijks terug als stijlvolle seizoensafsluiter in het historische Olympisch stadion en het daaromheen liggende park. Zowel in als rondom het stadion geniet je tijdens Lollapalooza van de grootste acts. Daarnaast kun je er onder meer een Wein Garten, straattheater en kermisattracties vinden. In tegenstelling tot het voorgaande festival duurt Lollapalooza Berlin ‘slechts’ twee dagen, maar dat betekent natuurlijk wel dat je voorafgaand of aansluitend aan het festival des te meer tijd hebt om de stad te verkennen.

5. EXIT

EXIT Festival 2019
Photo: Lotte Spek Photography

Het Servische EXIT Festival vindt plaats in het fort van Petrovaradin, Novi Sad. De locatie van het festival maakt het tot één groot sprookjesachtig avontuur, waar je jezelf via talloze tunnels en langs ontelbaar veel grachtjes van het ene naar het podium verplaatst. En dat is niet zomaar van het hoofdpodium naar het tweede, nee, EXIT heeft maar liefst 40 podia! De acts starten hier pas ‘s avonds laat en gaan tot in de vroege uurtjes door. Zo breng je je dagen door op het terras in Novi Sad of het strand aan de Donau, en ‘s avonds verruil dit voor het prachtig verlichte terrein van EXIT. Vergeet ook niet om minstens één keer – maar iedere dag mag natuurlijk ook – lang genoeg door te dansen, zodat je één van de mooiste zonsopgangen ooit mee kunt maken op het festival.

Het ultieme festivalverhaal

Balaton Sound publiek
Photo: Rockstar Photographers

Deel jouw ultieme festivalverhaal en win een festivalvakantie voor twee naar keuze! 

Kun jij ook niet wachten tot we weer samen op de festivals mogen staan? Dan kun jij vast alleen maar terugdenken aan alles dat je op de festivalweides beleefd hebt. Want de beste verhalen komen nou eenmaal van de festivals. Iedereen heeft wel iets moois, bizars of grappigs meegemaakt op een festival. Stond jij te pissen naast Dave Grohl? Heb jij een achtling verwerkt op Sziget? Of ben jij dé originele Michael? Stuur dan jouw verhaal in!

Prijs

Je leest het goed; voor de winnaar wordt een duo reis- en festivalticket compleet vergoed. Of je nu wilt dansen op Balaton Sound, de ultieme festivalvakantie wilt beleven op Sziget of Melt wilt combineren met een citytrip Berlijn. Je kunt kiezen uit alle festivals uit het aanbod van Festival Travel. Van Interrail ontvang je een Global Pas ‘7 dagen binnen 1 maand’, waarmee je zorgeloos door Europa treint. Ook nog eens goed voor het milieu.

Los van de hoofdprijs is er ook een runner-up prijs: dan word je reis niet vergoed, maar kun je wél 2 festivaltickets kiezen uit datzelfde aanbod van Festival Travel.

De festival tickets van Festival Travel en Interrail Global Passen hebben geen einddatum en kunnen ook in een ander jaar dan 2021 worden ingezet. Als de tickets in 2021 worden ingezet en een festival blijkt door de gevolgen van COVID-19 niet door te gaan, krijgen de winnaars hun festivaltickets (en Interrail Global Passen) terug en kunnen zij deze op een later moment opnieuw inzetten.

Actie verloop

  • Meedoen kan tot en met 20 februari.
  • Nadien selecteren we de tien beste verhalen en contacteren we de inzenders. 
  • Vervolgens krijgen de geselecteerden de kans om hun verhaal naar eigen invulling te visualiseren en komen deze verhalen op onze website te staan, waarna er gestemd kan worden op deze tien. 
  • Op 6 maart wordt de winnaar en de runner-up bekendgemaakt.