Green Day bevestigt eerste festivals voor 2020

green day
Photo: Felisha Tolentino

Green Day kondigt de eerste festivalshows van 2020 aan. Met hun Hella Mega Tour komen ze onder meer naar Italië en Tsjechië.

Green Day maakte eerder hun Hella Mega Tour bekend met Weezer en Fall Out Boy. Langzaam maar zeker komen de eerste bevestigingen voor festivals binnen: Firenze Rocks in Italië en Rock For People in Tsjechië mogen de mannen volgend jaar verwelkomen. De aankondiging vind je hieronder.

Welke andere Europese festivals Green Day gaat aandoen, is nog niet helemaal zeker. Wij hebben de mogelijkheden al op een rijtje gezet. De band doet in Nederland één exclusieve show in Groningen met Weezer en Fall Out Boy. Hierdoor is het vrijwel zeker dat ze Nederlandse festivals niet gaan bezoeken.

Green Day

De Amerikaanse band Green Day is één van de grootste punkrockbands ter wereld. De band, bestaande uit Billie Joe Amrstrong, Mike Dirnt en Tré Cool, brak door met album Dookie. De band scoorde veel hits, waaronder ”Boulevard Of Broken Dreams”, ”When I Come Around” en ”Basket Case”. Hun laatste plaat Revolution Radio verscheen in 2016. In 2017 speelden de heren nog op Pinkpop. Inmiddels heeft de groep vijf Grammy’s op zak en lijken de bandleden nog lang niet klaar met hun artiestenbestaan. Tijdens hun aanstaande Hella Mega Tour doen ze verscheidene landen aan samen met collega-rockers Weezer en Fall Out Boy.

Firenze Rocks

Firenze Rocks stage
Foto: Francesco Prandoni & Elena Di Vincenzo

Firenze Rocks is een festival dat plaats vindt in Florence, Italië. Afgelopen editie stonden onder meer Tool, The Smashing Pumpkins en Ed Sheeran op de podia van het evenement. Voor 2020 heeft de organisatie de eerste headliner aangekondigd: Green Day speelt op donderdag. Niet alleen de punkband is bekend gemaatk voor deze festivaldag ook Weezer staat op de planken op die datum. Meer informatie vind je op de website van het festival.