5 redenen waarom iedereen Guns N’ Roses wil zien in 2020

Guns N' Roses

Guns N’ Roses heeft zich al onsterfelijk gemaakt in de rockmuziek maar hopelijk zijn ze ook nog steeds onsterfelijk op het podium, want we willen meer shows! Eerder werd al bekend dat Guns N’ Roses komend jaar op het Zuid-Amerikaanse festival Lollapalooza staat en daarmee is er een kans dat we de rockhelden ook weer in Europa mogen gaan bewonderen. Dit zijn de vijf redenen waarom we Guns N’ Roses sowieso willen zien in 2020!

1. Feest der herkenning

Guns N’ Roses Setlist Austin City Limits 2019 2019, Not in this Lifetime

Guns N’ Roses speelt zowat alle bekende nummers waarmee ze de wereld veroverden. Tracks als ‘Sweet Child O’ Mine’, ‘Welcome to The Jungle’ en ‘Paradise City’ passeren allemaal de revue. Iedereen kent ze wel. Ook speelt de band nieuwe muziek. Of ja, in 2018 bracht de band een nieuw nummer uit: ‘Shadow of Your Love’. Een tijdje geleden dus, maar nog vers op het geheugen gegrift. De plaat werd al live bespeeld op onder andere het Nijmeegse Goffertpark en Graspop, maar voor fans die hier niet bij waren, is 2020 hopelijk dé kans.

2. Geweldige solo’s van Slash

https://www.youtube.com/watch?v=EAUkSVIt1LQ

Dat Slash een gitarist is van topniveau hoeven we je niet meer te vertellen. De solo’s die deze man letterlijk uit zijn hoge hoed tovert zijn legendarisch. Als je van gitaarspel pur sang houdt, is dit al een reden om naar een optreden van Guns N’ Roses te gaan. Hoe vet zou het zijn als Slash en consorten terugkeren naar Nederland om weer heerlijk veel lawaai uit hun gitaren te knallen?!

3. Gastoptreden van grote artiesten

https://www.youtube.com/watch?v=tQtjxTWAIMc

Guns N’ Roses verrast het publiek vaker met gastoptredens en niet met de minste! Zo speelt Angus Young, gitarist van AC/DC vaker een liedje mee. Tijdens het concert in het Goffertpark in 2017 was hij ook van de partij. Net als in 2016 op Coachella. Naast Angus Young heeft Guns N’ Roses ook met andere grote artiesten opgetreden, waaronder Dave Grol en P!NK. Wie wordt de volgende?

4. 35 jaar, reden voor een feestje?

De band heeft sinds 1985 veel verschillende samenstellingen gekend. Toch is één schakel altijd gebleven: leadzanger en oprichter Axl Rose. Na wat onenigheid en geruzie met bandleden Slash en Duff McKagan is deze originele samenstelling in 2016 toch weer bij elkaar gekomen. Eind goed al goed, en dubbel reden voor een feestje. De band tikt namelijk de 35 aan. Zou dit iets extra’s opleveren?

5. En vooral heel veel rocken

Al een tijdje zijn de hardrockers actief dus. Dit is geen reden voor een mindere show of een stapje achteruit. Ze knallen er telkens weer een geweldige optreden uit met gave visuals en vuurwerk aan het eind. Wij hopen dat we nog een tijdje kunnen genieten van de band op verschillende festivals en dan het liefst zo snel mogelijk. In 2020 dus!

Guns N’ Roses

De rockers van Guns N’ Roses hebben hun sporen in de muziekscène al lang en breed verdiend. Ondanks dat er genoeg ruzie was tussen zanger Axl Rose en gitarist Slash hebben de twee toch weer besloten bij elkaar te komen voor een reünie. De band bracht zes studioalbums uit, waarvan Chinese Democracy uit 2008 de meest recente is. Ook scoorden ze wereldhits met onder andere ‘Paradise City’, ‘Welcome to the Jungle’ en ‘Sweet Child O’ Mine’. In 2018 speelde de groep nog op GraspopFirenze Rocks en in het Goffertpark. Daarnaast werd er een nieuw nummer uitgebracht. Dit jaar spelen ze op het Zuid-Amerikaanse festival Lollapalooza.