Eerste festivals voor Guns N’ Roses, The Strokes en meer in 2020

The Strokes

Met de komst naar de drie Zuid-Amerikaanse edities van Lollapalooza zijn de eerste festivals voor onder meer Guns N’ Roses, The Strokes en Travis Scott in 2020 bevestigd. Hiermee zijn de deuren geopend voor een eventuele oversteek naar Europa.

Zoals ieder jaar dropt de organisatie de volledige line-up in één keer. Naast bovengenoemde headliners zijn ook bands als Lana Del Rey, Armin van Buuren, Martin Garrix, Vampire Weekend, Mika en Gwen Stefani te vinden op de Zuid-Amerikaanse festivals.

Voor al deze acts geldt dat dit pas hun eerste bekendmakingen voor volgend jaar zijn. Aangezien de Zuid-Amerikaanse Lollapalooza’s vroeg in het festivalseizoen gehouden worden, is er zeker een kans dat we deze knallers terug gaan zien op de festivals in de buurt.

Check hieronder de grootste namen en de festivalposter van de Argentijnse variant van Lollapalooza:

 • Guns N’ Roses
 • Travis Scott
 • The Strokes
 • Lana Del Rey
 • Martin Garrix
 • Gwen Stefani
 • Armin van Buuren
 • Vampire Weekend
 • Cage The Elephant
 • James Blake
 • Brockhampton
 • Alan Walker
 • The Lumineers
 • A Day To Remember
 • Charli XCX
 • King Princess
 • Mika
 • Yungblud
 • Denzel Curry
 • The Hu

Guns N’ Roses

De rockers van Guns N’ Roses hebben hun sporen in de muziekscène al lang en breed verdiend. Ondanks dat er genoeg ruzie was tussen zanger Axl Rose en gitarist Slash hebben de twee toch weer besloten bij elkaar te komen met de hele band voor een reünie. De band bracht 6 studioalbums uit, waarvan Chinese Democracy uit 2008 de meest recente is en scoorde wereldhits met ‘Paradise City’, ‘Welcome to the Jungle’ en ‘Sweet Child O’ Mine’. Vorig jaar speelde de groep nog op GraspopFirenze Rocks en in het Goffertpark. Daarnaast werd er een nieuw nummer uitgebracht. Met de aankondiging van de band op de Zuid-Amerikaanse Lollapalooza’s is het mogelijk dat de heren ook in 2020 Europa aandoen.

Lollapalooza Zuid-Amerika 2020

Lollapalooza afbeelding eerste festivals

De Zuid-Amerikaanse edities van Lollapalooza 2020 vinden allemaal rond dezelfde tijd plaats. In São Paulo wordt het festival op 3, 4 en 5 april gehouden. In Buenos Aires en Santiago vinden de evenementen op 27, 28 en 29 maart plaats. Voor informatie kun je terecht op de websites van Lollapalooza Chile, Brasil en Argentina.

Dit jaar sieren Guns N’ Roses, Travis Scott en The Strokes het affiche. Verder geven acts als Lana Del Rey, Vampire Weekend en Brockhampton het affiche verder kleur. Afgelopen edities stonden onder meer Pearl Jam, Red Hot Chili Peppers en The Killers op de festivals. Pearl Jam en The Killers maakten destijds de oversteek naar Europa met shows op onder andere Rock Werchter en Pinkpop.

Lollapalooza Berlin & Paris 2020

Is Zuid-Amerika te ver van je bed? De Duitse editie vindt in 2020 plaats aan het einde van het festivalseizoen, op 5 en 6 september. Benieuwd hoe het er op dit festival aan toegaat? Lees dan ons festivalrapport.

De Franse editie van het festival vindt plaats op 18 en 19 juli in Parijs. Hiervoor is niemand minder dan Billie Eilish als eerste naam bekend gemaakt. Early bird-tickets zijn nu nog te verkrijgen op de website voor €119.