Coldplay belooft enkele shows in 2020

Coldplay

Coldplay gaat in 2020 een aantal shows spelen, maar gaat niet uitgebreid op tour. Dit laat bassist Guy Berryman weten in een nieuw interview.

Berryman bevestigt in een interview met MrJWW podcast dat de groep enkele optredens zal doen in 2020. Tijdens dat interview werd de Brit uiteraard gevraagd naar het onlangs aangekondigde nieuwe album Everyday Life, dat volgende maand uitkomt. Berryman geeft aan dat het aanvoelde als het goede moment om terug te keren met nieuwe muziek. Hij heeft er zin in om hiermee een aantal shows te gaan spelen.

Berryman tempert wel enigszins de verwachtingen door aan te geven dat ze geen uitgebreide tour gaan maken met de nieuwe langspeler. De kans dat we de groep op een festival te zien krijgen wordt daarmee klein. Eerder werd al bekendgemaakt dat de legendarische groep tijdens het Global Citizen Festival op de planken staat in 2020.

UPDATE: Het blijft voorlopig bij een klein aantal shows helaas. Zanger Chris Martin geeft aan BBC namelijk aan dat de band niet meer de wereld rond zal gaan, voordat een volgende tournee klimaatneutraal kan worden georganiseerd. Buro Pinkpop gaf eerder ook al aan Festileaks aan dat Coldplay niet op Pinkpop zal staan volgend jaar.

Beluister hieronder de uitspraken van Guy Berryman:

Coldplay

Coldplay

Coldplay is sinds 1996 actief in de muziekwereld. In 2000 brachten de heren hun eerste album Parachutes uit en ruim 15 jaar later verscheen in 2015 het meest recente album A Head Full of Dreams. Sindsdien heeft de band echter niet stilgezeten. Na vele hitsingles zoals ‘Something Just Like This’, bracht de band in juli 2017 de EP Kaleidoscope uit. Ook werd in november 2018 de film ‘A Head Full Of Dreams’ gelanceerd. De film biedt een unieke kijk achter de schermen bij de Engelse formatie, die in het verleden op onder andere Lowlands en Glastonbury te vinden was.

In 2020 is de groep in elk geval te zien op Global Citizen Festival. Tijdens dit benefietconcert zal de band ongetwijfeld nummers van het nieuwe dubbelalbum Everyday Life ten gehore brengen. Inmiddels is duidelijk geworden dat Coldplay niet meer uitgebreid op tournee gaat, voordat een tour klimaatneutraal kan worden georganiseerd.