Deze 6 Instagramaccounts helpen je bovenop de festivaldepressie

531
Balaton Sound publiek
Photo: Rockstar Photographers

Nu de herfst is begonnen en de zomer er echt op zit is het tijd voor de jaarlijkse festivaldepressie. Om er een beetje bovenop te komen, hebben wij de leukste festivalaccounts van Instagram voor je geselecteerd!

Oktober is begonnen, de regen tikt tegen de ramen en de festivals zijn nu écht voorbij. Terwijl je binnen zit met je kopje thee, herfst-geurkaars en zak pepernoten denk je met heimwee – en soms bijna huilend – terug aan de geweldige festivalzomer die je achter de rug hebt. Nog zo lang wachten tot de zomer van 2020, zo ontzettend lang. Maar niet getreurd! Deze 6 Instagramaccounts helpen je met hun vrolijke en kleurrijke festivalfoto’s weer helemaal bovenop de festivaldepressie. Na het bekijken van de beste plaatjes van deze accounts denk jij alleen nog maar blij terug aan de festivals, we promise!

@mananafestival

Op Mañana Mañana valt zo veel te ontdekken dat je in één weekend eigenlijk nog lang niet klaar bent. Op hun Instagramaccount is dat niet anders; van tips hoe de herfst – wanneer er geen Mañana Mañana is – te overleven tot zonnige throwbacks en van witacties tot filmtips, @mananafestival heeft het allemaal! De meest diverse en vrolijke plaatjes, zo vanuit de Achterhoek op jouw scherm.

@wapperman

Editors, Underworld, Janelle Monáe; het was allemaal leuk op Down The Rabbit Hole afgelopen zomer, maar er kan maar één echte headliner zijn. En dat is natuurlijk niemand anders dan Wapperman. Iedere zomer kunnen we op hem rekenen; iedere avond op Down The Rabbit Hole is hij er weer. En laat hem nou sinds een tijdje zelfs een eigen Instagramaccount hebben: @wapperman_! Beter dan dit wordt het niet; jouw favo Down The Rabbit Hole herinnering, maar dan thuis op de bank. Steek je hand op!

@szigetnlbe

Wanneer je naar buiten kijkt is het misschien moeilijk te geloven, maar minder dan twee maanden geleden stond je nog in het zonnetje op Sziget. Waar zijn de tijden heen dat je iedere ochtend puffend uit je tentje kwam en hoopte dat het misschien iets kouder zou worden die dag, om vervolgens verkoeling te zoeken onder het waterkanon? Nu smacht je alleen maar naar die zon in Boedapest, en ineens mis je zelfs de geur van zonnebrand. Het Instagramaccount @szigetnlbe biedt gelukkig troost: de meest zonnige en gezellige plaatjes. Wanneer je deze foto’s bekijkt waan je je weer heel even op het zonovergoten eiland in Hongarije!

@nozemoil

Die cross en de muziek zijn allemaal hartstikke leuk en gezellig, maar één van de hoogtepunten van de Zwarte Cross blijft ieder jaar natuurlijk toch wel de Nozem. Het smerig lekkere drankje bestaat dan misschien pas zeven jaar, maar is niet weg te denken uit de cross-cultuur. En behalve de smaak – en alcohol – biedt het drankje ook nog dagen aan plezier. Gelukkig heb je in deze donkere tijden nog @nozemoil op Instagram. Wanneer je hier even doorheen schoolt proef je dat pepertje bijna op je tong!

Ga mee op een onvergetelijke busreis naar twee bucketlist-festivals in Oost-Europa

Festileaks Festivalvakantie 2022

@rockwerchterfestival

Het voelt misschien alsof Rock Werchter eeuwen geleden is, maar “slechts” drie maanden terug stonden we nog op de Werchterse weide. Toen was het 35 graden en was je blij met ieder zuchtje wind, nu lig je onder zes dekentjes op de bank om dat gevoel ook maar een klein beetje terug te kunnen krijgen. Het Instagramaccount @rockwerchterfestival biedt gelukkig genoeg foto’s die deze warme herinneringen weer ophalen. Alsof je morgenochtend zo weer uit je tentje The Hive op stapt!

@festileaks

Jij volgt het Instagramaccount @festileaks natuurlijk allang. Maar mocht dat nou niet het geval zijn, dan lees je hier wat je mist. De meest zomerse en gezellige throwbacks, de leukste feitjes over artiesten en festivals, countdowns naar de festivals – want wie kan nou niet wachten op de zomer van 2020 – en natuurlijk de meest herkenbare memes. Want hoe gelukkig was jij toen je na je laatste festival weer op een écht matras kon slapen?

Sinds de eerste keer Rock Werchter in 2015 elk jaar wel op wat festivals te vinden. Staat standaard op de eerste rij weg te kwijlen bij Bazart, maar geniet evengoed van Rammstein en alles wat daar tussen zit. Als Brabantse blijft het enige dat boven festivals gaat wel toch altijd carnaval.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.