Advertisement

De 5 leukste activiteiten op Mañana Mañana 2019

Mañana Mañana 2018

Eén ding is zeker, op Mañana Mañana 2019 hoef je je in ieder geval niet te vervelen. Waar je ook op het sprookjesachtige terrein loopt, iedere paar meter is er wel weer iets te doen of te maken. Een speelparadijs waar onze reporters zich hebben uitgeleefd. Dit zijn de vijf leukste activiteiten.

1. Zelf bier tappen (met of zonder sombrero)

Bier is nog steeds een headliner op veel festivals, maar in de Achterhoek krijgen ze een nog specialer plekje. Tegenover het kasteel is op een veldje een klein barretje te vinden met daarnaast een rokende klok. Het heeft een middeleeuwse vibe en dat is precies de plek waar je dit weekend zelf aan het werk mag. Je gooit je muntje in een oude melkbus en kunt het vloeibare goud zo zelf uit de tapkraan laten stromen. Een biertje heeft nog nooit zo lekker gesmaakt.

2. Tokkelen op de kabelbaan

Mañana Mañana 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Dit weekend wordt naar ongekende hoogte getild, want er is ook een heuse kabelbaan waar je vanaf kunt. Je reis begint in Kasteel Vorden, de parel van het festivalterrein. Hier loop je de spiraalvormige trap op, zo de wachttoren in. Een uniek moment om ook de binnenkant van het kasteel wat beter te bekijken. En dat niet alleen, want nadat je door het dakraam bent geklauterd – klaar om naar beneden te zoeven, heb je een fantastisch uitzicht over het terrein, de podia, mensen, maar ook over de groene bossen.

3. Cultuur snuiven in het Drijf-in theater en bioscoop

Mañana Mañana 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

Rondom het kasteel is er genoeg te beleven. Zo is er een vlot inclusief stoelen dat ieder uur vanaf de kant vertrekt richting het heuse drijf-in theater. Hier wordt er een show van ruim een half uur aan je voorgeschoteld. Later op de avond (om 22.30 uur), kun je met ditzelfde vlot naar de drijf-in bioscoop.

4. Het grote kind spelen in het speelbos

Mañana Mañana 2019
Photo: Dianne de Kievit / Festileaks

We nemen de tijdmachine, want je kunt dit weekend ook voor een muntje fossielen gaan zoeken in een grote zandbak. Het is vooral bedoeld voor kinderen, maar stiekem is iedereen dat even hier. Op diezelfde laan in het Speelbos kun je je nog veel verder uitleven, want hier is ook de plek waar je kunt klimmen en klauteren. Bovendien is er een tent waar je je eigen hout kunt hakken. In de tent ernaast leg je de houtblokken in het vuur en kun je je eigen marshmallows of broodjes roosteren. Verder kun je er ook knutselen, schilderen of dingen bouwen. Interactie op zijn best.

5. Pilsjes pakken bij de speciaalbierbarren

Mañana Mañana 2019

In de grachten van het kasteel zijn de krokodillen verruild voor een magisch terras op het water, wat in de avond nóg meer tot leven komt. Na onze expeditie vinden we verscholen tussen de bossen zelfs onze tweede speciaalbierenbar. Voor maar liefst 1,5 muntje kun je hier experimenteren met een aantal gewaagde wisseltapjes. Alleen de ludieke namen – zoals James Blond en Brune Pater – maken al dat het het proeven waard is.

Wat vind jij van Mañana Mañana 2019?

Was jij op Mañana Mañana dit jaar? Wij willen graag weten wat je van het festival vond. Je kunt hieronder punten geven aan het festival. In september concluderen we welke festivals het tofste waren tijdens de Festileaks Festival Awards. Deelname is vrijwillig en anoniem.

[awards poll=”festileaks-festival-awards-2019″ festival=”manana-manana”]

Mañana Mañana 2019

Mañana Mañana 2018

Het festival vindt dit jaar plaats van 13-16 juni. Het wordt sinds 2017 gehouden op en rond het eeuwenoude Kasteel Vorden (Gelderland). Mañana Mañana is een festival zoals het oorspronkelijk bedoeld was. Dat betekent muziek, kunst en vrijheid, maar dan zonder de onnodige regeldrang. Voor cultuurliefhebbers die graag hun eigen gitaar meenemen, een visje uit de vijver halen om deze vervolgens te grillen, of zelf hun biertje willen tappen. Mag allemaal! 

Er zijn nog tickets beschikbaar voor Mañana Mañana. Meer informatie over het festival vindt je terug op de officiële website.

Mañana Mañana Logo

Mañana Mañana 2024

Locatie
Nederland
Laren, Nederland
Datum 6-9 juni 2024
Line-up
Nog niet bekend.
Tickets Kopen