Release Day: nieuwe albums van Editors, Neil Young en meer

Editors
Foto: Kamiel Scholten/Festileaks

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe album releases voor je op een rijtje. Deze week kijken we naar de nieuwe platen van Cigarettes After Sex en Neil Young, bespreken we het Best Of album van Editors en werpen we een blik op de plaat van Kanye West – als die tenminste nog uitkomt.

Cry – Cigarettes After Sex

Als je muziek zoekt om bij weg te dromen, dan heb je aan het nieuwe album van Cigarettes After Sex een goede. Het album, Cry, is opgenomen in de nacht in een landhuis op Mallorca, en die rust voel je in de nummers. Frontman Greg Gonzalez geeft aan dat deze locatie de ruggengraat is van de plaat. Thema’s die centraal staan op het album zijn romantiek, schoonheid en seksualiteit. Cigarettes After Sex weet aan de hand van hun muziek een verhaal te vertellen waar je helemaal in ondergedompeld wordt.

Jesus Is King – Kanye West

Foto: rodrigoferrari via Flickr

Driemaal is scheepsrecht dachten we, maar het nieuwste album van Mr. West werd vannacht toch weer uitgesteld. Hij belooft ons niet te gaan slapen totdat het klaar is. Gaat het vandaag dan wel echt komen? Het gaat om het album Jesus is King, dat naar alle waarschijnlijkheid vooral gospelklanken zal bevatten. Ook heeft Kanye weer wat mooie artiesten weten te strikken om hem te vergezellen op de plaat, met onder andere Pusha T, No Malice, Ty Dolla Sign en Nicki Minaj. Ook wordt er op dezelfde dag een gelijknamige documentaire uitgebracht, waarin we een kijkje nemen in het creatieve proces van Kanye’s nieuwste album.

Black Gold – Editors

Black Gold is het eerste verzamelalbum van Editors en bevat de beste tracks van hun zes studioalbums. 13 nummers zijn gekozen om jou te laten genieten van de hoogtepunten van hun muziek tot nu toe. De grootste hits worden aangevuld met drie nummers die nog niet op plaat stonden: ‘Upside Down’, ‘Frankenstein’ en ‘Black Gold’. En voor de die-hard fans hebben de mannen zelfs een Deluxe Edition in de aanbieding, waarop je nog van 8 extra nummers kan genieten.

Colorado – Neil Young & Crazy Horse

Er zijn maar weinig artiesten die kunnen zeggen dat ze hun 39e album uitbrengen, maar Neil Young heeft er in zijn 73e levensjaar nog zin in. Elf van deze albums kenden dezelfde samenwerking als Colorado, met de band Crazy Horse. De laatste keer dat Neil met deze mannen samenwerkte was in 2012. Deze samenstelling zorgt er meestal voor dat de muziek een energiekere wending krijgt, en dat is op dit album ook zeker het geval.

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.