Neil Young gaat weer touren in 2020

Neil Young
Photo: Joel Bernstein

Wil je Neil Young graag nog een keer live zien spelen? Dat kan; want de zanger gaat in 2020 weer op tour.

Op de website Neil Young Archives laat de muzikant weten dat hij in 2020 weer op tour gaat. Het is nog niet bekend of de Canadees ook Nederland of België aandoet. Jan Smeets zei eerder wel dat hij bezig is om Young te strikken voor Pinkpop 2020.

Ook voor Pinkpop 2019 werd er al gesproken over de mogelijke komst van de zanger. De gehele vierde dag van het festival zou dan in het teken van Neil Young hebben gestaan. Later bleek echter dat zijn komst naar Europa pas in juli gepland stond. De muzikant trad toen nog wel op in Nederland en België. Zo stond hij in het Antwerpse Sportpaleis en in de Ziggo Dome. Young speelde ook nog een show op Bottlerock 2019 en stond op de planken in Hyde Park.

Neil Young

Neil Young is een Canadese singer-songwriter. Hij heeft in verschillende bands gezeten, namelijk Buffalo Springfield en Crosby, Stills, Nash & Young. Vanaf 1968 begon hij een succesvolle solocarrière. De Rock & Roll Hall Of Fame-website beschrijft hem als ‘one of rock and roll’s greatest songwriters and performers’. Het meest recente album Songs for Judy kwam in oktober 2018 uit.

Festivals zijn voor de oude rot echter ook nog steeds mogelijk. Zo stond de zanger in 2019 op het Amerikaanse Bottlerock. Er was ook sprake van een Engelse festival boeking voor de zanger, maar dit ging helaas niet door.