Release Day: nieuwe albums van Elbow, Big Thief en meer

Elke vrijdag zetten we de belangrijkste nieuwe album releases voor je op een rijtje. Deze week kijken we naar de kersverse plaat van Elbow, bespreken we de nieuwe albums van Big Thief en Blood Orange en beluisteren we de nieuwste uitgave van Allah-Las.

Two Hands – Big Thief

Big Thief bestaat pas sinds 2015, maar deze week komen ze alweer met hun vierde album. Met Two Hands brengt de band hun tweede plaat van 2019 uit, nadat ze in februari hoge ogen gooiden met U.F.O.F.. De muziek van Big Thief is emotie met een donker randje, en deze trend wordt op de nieuwe plaat ook weer doorgezet. Oorlogen, klimaatveranderingen en politiek zijn allemaal onderwerpen die aangehaald worden. Dit onder begeleiding van mooie gitaarsolo’s en een bijzonder stemgeluid. Voor de release kregen we met de single ‘Forgotten Eyes’ al een voorproefje. Gemeend en oprechte muziek, dat is wat het viertal als geen ander kan, en dat bewijzen ze ook weer op Two Hands.

Giants of All Sizes – Elbow

Al ruim 20 jaar zijn de mannen van Elbow actief in de muziekwereld, en dat resulteert deze week in hun achtste studio-album, Giants of All Sizes. Twee jaar na hun laatste album, Little Fictions, is het weer tijd om nieuwe muziek te gehoren te leggen. Vorige week bracht de band de derde single van het album uit, ‘White Noise White Heat’, en als we deze drie singles mogen geloven wordt dit album weer wat moois. De Britten hebben laten weten dat dit album nog net een tandje donkerder is dan wat we van ze gewend zijn, maar Elbow heeft met hun trackrecord al bewezen dat dit vaak de mooiste nummers oplevert. Zo gaf de band dit jaar een prachtige show bij zonsondergang op Pinkpop.

LAHS – Allah-Las

Langspeler nummer vier wordt het voor de mannen uit Amerika en deze gaat de naam LAHS dragen, een woordspeling op de lichtelijk verwarrende naam van de band. Dit album laat zien dat ze gegroeid zijn als band en komt als complete luisterervaring het meest tot zijn recht. Waar de Amerikanen vroeger meer leunden op de individuele kwaliteiten van de nummers, weet deze langspeler alle nummers samen te brengen tot een mooi geheel. Zoals het artwork al doet vermoeden; Allah-las neemt je mee op een muzikale wereldreis. Ze nemen je mee over de globe en laten je genieten van zowel Spaanse, Portugese als Engelse nummers.

Fields – Blood Orange

De titel voor ‘opmerkelijkste release van de week’ gaat naar Blood Orange, met zijn album Fields. In dit album stapt hij af van zijn gebruikelijke beats en neemt hij een kijkje in de wereld van klassieke muziek. In samenwerking met Third Coast Percussion is deze 11 track tellende langspeler geproduceerd. Blood Orange bewijst met dit album zijn muzikale diversiteit en kunde, en levert de kwaliteit die we van hem gewend zijn. Deze unieke samenwerking heeft gezorgd voor een album dat zeker het luisteren waard is!

Festileaks 50

Altijd op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Dan is ook op Spotify Festileaks hét platform voor festivalliefhebbers. Voor de ultieme voorbereiding of terugblik, bieden we festivalplaylists, headliner best tracks, specials en natuurlijk de ‘Festileaks 50’. In deze playlist trakteren we je tweewekelijks op nieuwe releases van zowel grote als kleine festivalacts.