8 x wat we nooit meer vergeten van Down The Rabbit Hole 2019

Foals
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Een herinnering is een mens’ meest kostbare bezit. Festivalherinneringen zijn daar weer een speciale categorie in. Daarom zorgen wij dat je ze nooit meer vergeet. Dit zijn de 8 dingen die we nooit meer vergeten van Down The Rabbit Hole 2019!

1. De ontdekking van EDEN

Down The Rabbit Hole
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dit jaar kon je als bezoeker van het nieuwe festivalterrein op Down The Rabbit Hole echt even het konijnenhol in. Twee tunnels bieden toegang tot een oase van rust en vrede. EDEN, zoals het nieuwe veld is gedoopt, biedt onderdak aan het Bossa Nova podium en het Silent State project. Een heerlijke nieuwe plek om even uit te blazen van alle drukte.

2. Non-virtueel Mario Kart

Down The Rabbit Hole

Wie denkt dat een festival alleen om de artiesten draait is overduidelijk nog nooit naar Down The Rabbit Hole geweest. Eén van de meest opvallende randactiviteiten die het festival dit jaar te bieden had was toch wel real-life Mario Kart. Met zelf geknutselde dozen en kekke kostuums in bijpassende thema, ging menig festivalgangers de uitdaging aan om het hele parcours af te leggen, met een hoop plezier als gevolg.

3. De pret ging door ondanks de regen

https://www.instagram.com/p/BzthfcwonJP/

Een festival is niet alleen maar vreugde en zonneschijn, vooral die laatste ontbreekt nog wel eens. Zo had Down The Rabbit Hole dit jaar op de zaterdag wat last van enkele buitjes. Maar de echte diehards schrikken daar niet van terug, poncho erover of onderdak zoeken onder picknicktafels of rolstoelpodia. Anderen boeit het nog minder. Zo stond het publiek tijdens de show van Balthazar middenin de plensbui gewoon mee te zingen en te dansen. Dat is pas zorgeloos genieten!

4. De regenboog bij Vampire Weekend

Down The Rabbit Hole
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Dezelfde regen die eerder op de dag Balthazar op de Hotot vergezelde, bleef nog eventjes hangen boven Down The Rabbit Hole. Gelukkig zonder zijn lading over het publiek uit te storten. Als Vampire Weekend vervolgens aantreedt lijkt het alsof hun muziek de wolken verjaagd en komt er nog echt wat zon tevoorschijn tijdens het sunset slot. En geloof het of niet, het lukt het de band om er ook nog eens een grote regenboog bij te toveren. Een heerlijke combinatie van zonsondergang en de zonneschijn na regen.

5. Een overdonderende set van Thom Yorke

https://www.instagram.com/p/Bzl3zx0HU3B/?utm_source=ig_web_copy_link

Dat Thom Yorke mooie nummers kan maken dat wisten we al. Dat zijn shows met Radiohead een speciale belevenis zijn wisten we ook. Maar dat de Brit met zijn nieuwe soloproject zo’n beest van een show zou neerzetten hadden weinig mensen over kunnen dromen. Met een perfecte combinatie van zijn teksten, elektronische muziek, indrukwekkende visuals en gekke danspasjes wist Thom Yorke iedereen uit het publiek te verbazen. Iets om niet licht te vergeten.

6. WK-verrassing met MEROL

https://www.instagram.com/p/B0qDm7How0J/?utm_source=ig_web_copy_link

Het moest even slikken zijn voor de organisatie van Down The Rabbit Hole toen Beirut zijn show op de zondag moest afzeggen. Gelukkig voor de organisatie werd de finale van het WK vrouwen tijdens dit slot uitgezonden. Een plan B was dus snel bedacht. Wat de wedstrijd echter nog beter maakte was het verrassingsoptreden van MEROL in de rust. De zangeres was namelijk zelf ook op het festival en rook een kans. Geheel op eigen initiatief bood ze haar diensten aan, en liet zo bijna de hele Hotot fanatiek meezingen met ‘Lekker Met De Meiden’ en ‘Hou Je Bek En Bef Me’.

7. Niet alone meezingen met Robyn

Thom Yorke was niet de enige artiest die het Down The Rabbit hole publiek wist te overdonderen in de Teddy Widder. De Zweedse popprinses Robyn wist namelijk ook een bijzondere sfeer neer te zetten in de grote tent. Onbetwist hoogtepunt was het moment dat ze haar hit ‘Dancing On My Own’ a capella inzette en zelf stilviel door het enorme enthousiasme waarmee het publiek haar vervolgens overstemde. Naar eigen zeggen had ze zoiets nog zelden meegemaakt, en zette vervolgens duidelijk geëmotioneerd de rest van haar set voort.

8. Girlpower bij Janelle Monáe

Jane Monae
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Het was even afwachten hoe Janelle Monáe het zou gaan doen op Down The Rabbit Hole. De amerikaanse popster is toch wel even wat anders dan wat normaal op het festival staat. Die zorgen bleken ongegrond toen bleek dat Janelle een ijzersterke show in huis bleek te hebben. Met veel referenties naar vrouwenrechten en #MeToo was haar show alles behalve neutraal. Dit maakte haar optreden echter alleen maar interessanter, zo is de inmiddels beroemde vaginabroek een waar fenomeen geworden. Daarnaast liet ze drie personen uit het publiek plukken om met haar mee te dansen op het podium.

Down The Rabbit Hole 2019

DTRH
Photo: Kamiel Scholten / Festileaks

Down The Rabbit Hole 2019 was alweer de zesde editie van het festival op de Groene Heuvels in Beuningen. Het intieme festival, dat ooit begon als ‘kleine broertje van Lowlands’ heeft in het korte bestaan al vele Festileaks Festival Awards in ontvangst mogen nemen. Onder andere Editors, Thom Yorke, UnderworldJanelle Monaé en Balthazar stonden op het affiche en zorgden mede voor het snel uitverkopen van het festival.

Down The Rabbit Hole Logo

Down The Rabbit Hole 2019

Locatie
Nederland
Beuningen, Nederland
Datum 5-7 juli 2019
Line-up
Underworld
Editors
Sofi Tukker
Tickets Niet meer beschikbaar.